MONDEN

Westworld a fost ANULAT de HBO: Al patrulea sezon al dramei SF va fi ultimul, într-o mișcare șocantă pe fondul reorganizării rețelei.

Westworld a fost anulat de HBO într-o mișcare șocantă care îi va lăsa pe mulți fani ai dramei SF șocați și dezamăgiți, deoarece creatorii anunțaseră un al cincilea sezon pentru a încheia povestea complexă.

Sezonul al patrulea s-a încheiat în urmă cu doar trei luni, finalul fiind difuzat pe 14 august, iar telespectatorii au rămas în așteptarea a ceea ce va urma din serialul în care joacă Rachel Evan Wood, James Marsden și Aaron Paul.

Se spune că decizia surprinzătoare de a încheia brusc serialul se datorează parțial bugetului de producție foarte costisitor, precum și scăderii audiențelor, relatează Variety.

S-a raportat că primul sezon a avut un buget uriaș de 88 de milioane de dolari, cifra crescând la 107 milioane de dolari în sezonul doi.

Creatorii Jonathan Nolan și Lisa Joy au declarat chiar luna trecută că speră să filmeze încă un sezon al serialului, care se bazează pe filmul cu același nume din 1973.

Desființarea vine, de asemenea, în contextul în care o „evaluare continuă a programelor” a fost în curs de desfășurare cu noua companie mamă a HBO, Warner Bros. Discovery.

Westworld a obținut un număr impresionant de nouă premii Primetime Emmy de-a lungul duratei sale, precum și un total de 54 de nominalizări.

A fost lansat de HBO în 2016 ca dramă de prestigiu, cu mari speranțe de a deveni un alt serial de lungă durată, pe fondul succesului Game of Thrones, și s-a bucurat de o distribuție stelară, cu Anthony Hopkins, laureat al premiului Oscar.

Ed Harris Jeffrey Wright și Thandiwe Newton au făcut, de asemenea, parte din lista originală a distribuției.