ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Un tinerel, de 17 ani, din Voitinel, fara permis de conducere, a luat în miez de noapte mașinia mamei să se plimbe. L-au oprit cu greu polițiștii. Acum are dosar penal

Un tinerel, de 17 ani, din Voitinel, fara permis de conducere, a luat în miez de noapte mașinia mamei să se plimbe. L-au oprit cu greu polițiștii. Acum are dosar penal. Pe 15 august,  în jurul orelor 01:15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DJ 178C de pe raza comunei Bilca, jud. Suceava, a efectuat semnale regulamentare de oprire a autovehiculului marca Suzuki Vitara, ce se deplasa din centrul comunei Bilca spre orașul Vicovu de Sus.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de lucrătorii de poliţie și a mărit viteza de deplasare. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză și la distanță de aproximativ 50 de metri față de intersecția dintre DJ 178C-Bilca și DN2E, spre com. Vicovu de Jos, conducătorul auto a oprit mașina în afara părții carosabile.

La volanul autoturismului, a fost identificat   C.D., de 17 ani din comuna Voitinel, jud. Suceava, care a înmânat documentele autovehiculului, precizând că nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Efectuându-se verificări în bazele de date, s-a constatat că  acesta nu este posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

,, Soferasul,,  a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, efectuat la ora 01:32.

Din verificări a rezultat faptul că acesta  a luat mașina de la locuința de domiciliu, fără a cere acordul mamei sale  care este proprietară a autovehiculului.

În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la  săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere,, faptă prev. şi ped. de art. 335,  alin. 1 din Codul Penal și „furt în scop de folosință” faptă prev. şi ped. de art. 230,  alin. 1 din Codul Penal, ambele cu aplicarea art. 113, alin. 3 din Codul Penal.