GENERAL

Doi tineri s-au urcat într-un taxi. În loc să plătească, au fugit după ce au coborat

Doi tineri s-au urcat într-un taxi. În loc să plătească, au fugit după ce au coborat. Pe 15 august, la  ora 01:30, H.I., de 44 ani, taximetrist particular în cadrul

de taximetrie TIN TAXI, a preluat o comandă de a transporta două persoane de la Gara Burdujeni până în centrul mun. Suceava, în zona Casei de Cultură.

La destinație, cele două persoane au coborât și au fugit într-o direcție necunoscută, fără a achita contravaloarea cursei, în valoare de 25,62 lei. În urma sesizării polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Suceava care executau serviciul de patrulare în zona Centru a mun. Suceava și a oferirii semnalmentelor de către persoana vătămată, la orele 02:27, cele două persoane în cauză au fost observate de către polițiști pe trotuarul de pe str. Nicolae Bălcescu, în zona magazinului de telefonie mobilă-Orange, având direcția dinspre teatrul Matei Vișniec către restaurant MC Donalds.

În momentul observării organelor de poliție, cele două persoane au luat-o la fugă către str. Curtea Domnească. S-a procedat la somarea celor două persoane, unul dintre aceștia s-a conformat și s-a oprit, fiind identificat ulterior în persoana A.S., de 18 ani, însă cealaltă persoană care a fost identificată ulterior ca fiind H.D., de 18 ani nu s-a conformat, fiind urmărit și prins pe str. Petru Rareș, în stația TPL Piața Mare. S-a procedat la încătușarea numitului HĂȚĂGAN DĂNUȚ și conducerea acestora la sediul Poliției Municipiului Suceava.

La sediul Poliției a fost invitat taximetristul care a declarat că nu dorește să depună niciun fel de plângere împotriva celor două persoane cu condiția ca acestea să achite contravaloarea cursei. S-a întocmit  proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, faptă prev. și ped. de art. 238, alin 1, din Codul Penal.