GENERAL

Tractor implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale

Tractor implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Duminică seara,  lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești  l-au identificat pe  Ignătoaie Ionel de 37 ani din com. Frătăuții Vechi, sat Măneuți, jud. Suceava, implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Pe drumul comunal Frărăuții Vechi, sat Frătăuții Vechi, jud. Suceava, în proximitatea imobilului cu nr. 29, din com. Frătăuții Vechi, sat Frătăuții Vechi, jud. Suceava, unde locuiește numita Ionesi Varvara, a fost identificat un tractor marca JOHN DEERE, de culoare verde, care prezenta avarii în partea din stânga față. În prejma tractorului au fost identificați numiții Ignătoaie Ionel, din com. Frătăuții Vechi, sat Măneuți, jud. Suceava și Semeniuc Mugurel de 37 ani din mun. Rădăuți,, jud. Suceava.

Fiind întrebați cu privire la conducătorul tractorului Ignătoaie Ionel a relatat verbal faptul că tractorul îi aparține, iar la data de 14.08.2022 l-a condus pe drumul comunal Frărăuții Vechi, sat Frătăuții Vechi, jud. Suceava, ca pasager în tractor fiind și Semeniuc Mugurel.

Întrucât numitul Ignătoaie Ionel emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului indicând o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței și SMURD, și cu ocazia investigațiilor efectuate,  Ignătoaie Ionel și Semeniuc Mugurel au refuzat transportul la spital

Având în vedere concentrația alcoolică a numitului Ignătoaie Ionel s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, ocazie cu care acesta a refuzat în prezența personalului medical.

Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că  Ionel nu este posesor de permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.

În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărșirea infacțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prev. și ped. de art. 334, alin. 1 din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335, alin. 1 din Codul Penal și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biolgice” faptă prev. și ped. de art. 337, alin. 1 din Codul Penal.