GENERAL

Tinerică, din Pătrăuți, prinsă în miez de noapte,la volanul unei mașini în Prelipca. Conducea un BMW, seria 5

Tinerică, din Pătrăuți, prinsă în miez de noapte,la volanul unei mașini în Prelipca.  In datat de 14 aprilie, în jurul orei 22.35, polițiștii din cadrul Poliției orașului Salcea, se aflau in exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier, pe raza localității Prelipca, oraș Salcea, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, moment in care, pe drumul local neclasificat ce face legătura dintre drumul comunal nr. 63 (ce leaga loc. Salcea de loc. Prelipca) si str. Energeticianului din mun. Suceava, au observat un autoturism, care circula cu viteza redusa, existând suspiciunea ca persoana aflata la volanul autoturismului nu poseda permis de conducere ori se afla sub influenta băuturilor alcoolice.

S-a procedat la oprirea autoturismului BMW, seria 5, ocazie cu care, conducătorul auto, o persoană de sex feminin, s-a conformat si a oprit.

Șoferișa  vizibil agitată, a fost legitimată,  de 18 ani, din com. Pătrăuți,  nu posedă permis de conducere.

În calitate de pasager pe scaunul din dreapta al autoturismului a fost identificat Sauciuc Ionuț, de 23 ani, din  Pătrăuți, posesor al permisului de conducere categoria  B.

De asemenea, în interiorul autoturismului, pe locul din dreapta spate a fost identificată in calitate de pasager si To alta fetita, de 17 ani, din Pătrăuți.

Persoanei identificate la volanul autoturismului, i-au fost solicitate documentele personale și documentele autoturismului, ocazie cu care aceasta a relatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pasagerul din dreapta față al autoturismului a recunoscut  că este proprietarul vehiculului este mama sa, iar el este cel care a încredințat vehiculul spre a fi condus pe drumurile publice chiar dacă avea cunoștință de faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de  conducere”  și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.