GENERAL

Localnic din Hrodnic de Sus decedat in curtea locuinței. Medicul legist nu elibereaza certificat de deces pe motiv că nu figura cu boli

Localnic din Hrodnic de Sus decedat in urtea locuinței. Medicul legist nu elibereaza certificat de deces pe motiv că nu figura cu boli. Poliția Rurală Marginea, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către personalul medical de la Serviciul de Ambulanţă Rădăuţi, cu privire la faptul că au constatat decesul lui  Beghean Tudor din comuna Horodnic de Sus,  în vârstă de 65 ani, iar medicul de familie nu poate elibera certificat de deces întrucât nu figurează în evidențele medicale cu afecțiuni.Ș

La fața loculu  alaturi de polițiști a ajuns si  tehnicianul criminalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, am constatat următoarele:

Beghean Tudor locuia la imobilul din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava, împreună cu familia.

La data de 14.04.2022, în jurul orelor 12.00, în timp ce desfășura activități gospodărești în curtea imobilului său de domiciliu, a acuzat o stare de rău și a căzut la sol. Imediat, membrii familiei au solicitat prin SNUAU 112 intervenția unei ambulanțe, însă la scurt timp, personalul medical sosit la fața locului a constatat decesul numitului Beghean Tudor.

În urma cercetării la fața locului, pe corpul cadavrului nu au fost identificate leziuni de violență, nefiind suspiciuni cu privire la cauzele decesului.

Cadavrul a fost ridicat și transportat de către societate de pompe funebre la morga Spitalului Municipal Rădăuți, unde urmează a se efectua necropsia de către medicul legist din cadrul Cabinetului de medicină legală Rădăuți și stabilirea cu exactitate a cauzei morții.

Din discuțiile purtate cu membrii familiei a rezultat faptul că Beghean Tudor suferea de afecțiuni cardiace, însă nu era înscris  în evidențele unui medic de familie.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 192 alin. (1) din Cod penal, cercetările find continuate de Postul de Poliție Horodnic de Sus.