CRYPTO

Sectorul cripto ar putea avea noi reguli din partea autorităților de reglementare globale

Deși autoritățile de reglementare au întârziat să acționeze în sectorul cripto, acestea ar putea veni cu un nou cadru global de norme în câteva luni, a declarat un oficial din cadrul Consiliului pentru Stabilitate Financiară.
FSB grupează autorități de reglementare, bănci centrale și oficiali ai ministerelor de finanțe din economiile G20.

În prezent, FSB examinează activele criptografice, cum ar fi Bitcoin și industria stablecoin, pentru a vedea ce este necesar să se facă.

Întrucât activele criptografice sunt în totalitate fie interzise în prezent, fie libere la nivel global, Uniunea Europeană aprobă un set de standarde pentru autorizarea și supravegherea participanților pe piețele de criptoactive, potrivit Reuters.

Robert Ophele, președintele AMF, organismul francez de supraveghere a piețelor și membru al FSB, a declarat că autoritățile de reglementare respectă „principiul universal de bază” al acelorași reguli pentru a acoperi aceleași riscuri.

„Mă aștept ca pentru unele dintre ele să avem o convergență internațională a reglementărilor… în primul rând stablecoins și furnizorii de servicii de active digitale”, a declarat Ophele în cadrul unui webinar organizat de Afore Consulting.

Deoarece cripto-activele nu au dat semne de perturbare a stabilității financiare, autoritățile de reglementare au fost lente în a lua măsuri, dar a devenit o prioritate pe agenda FSB, a spus Ophele.
FSB nu are puterea de a emite norme obligatorii, dar membrii săi se angajează să introducă principiile sale de reglementare în propriile lor regulamente naționale, a relatat Reuters.

Recent, India a devenit una dintre principalele economii care a reglementat cripto, prin atribuirea unei taxe de 30% pe tranzacțiile cripto.

Potrivit Blockchain.News, într-o întorsătură dramatică a evenimentelor, India a decis să reglementeze criptomonedele cu o mișcare majoră, introducând impozitarea cripto pentru toate tranzacțiile care implică active digitale.

După cum a relatat TechCrunch, rata de impozitare este de 30% și se va aplica atât criptomonedelor, cât și tokenurilor nefungibile (NFT) deopotrivă.

Proiectul de propunere va deveni mai obligatoriu atunci când va fi adoptat ca lege după deliberările parlamentare. Cu toate acestea, în declarația publicată de Ministerul de Finanțe se precizează că 1% din suma impozabilă va fi reținută la sursă, în încercarea de a capta detaliile tranzacției.

sursa articol: blockchain.news