CRYPTO

JPMorgan stabilește Bitcoin „valoarea corectă” la 38.000 de dolari, în ciuda faptului că 44.0000 dolari se află la orizont

Analiștii de la banca de investiții multinațională americană JPMorgan Chase & Co au plasat „valoareacorecta” a Bitcoin (BTC), prima criptomonedă din lume, la 38.000 de dolari.
Proiecția valorii juste a primei monede digitale a venit în ciuda faptului că prețul actual al BTC se tranzacționează la mai mult de 10% față de prețul stabilit, însă analiștii, conduși de Nikolaos Panigirtzoglou, au stabilit că valoarea justă a fost estimată pe baza volatilității extreme a activului digital, despre care spun că este de aproximativ patru ori mai mare decât cea a aurului.

Bitcoinii au deschis anul cu o evoluție foarte bearish, prețurile scăzând masiv, pe o traiectorie continuă, de la un All-Time High (ATH) de peste 68.000 de dolari, în noiembrie, până la un minim de 33.184,06 dolari în ianuarie.

Cu toate acestea, sentimentele reînnoite ale investitorilor de pe piețele tradiționale au avut un efect semnificativ asupra Bitcoin, deoarece a intrat pe o tendință ascendentă în cea mai mare parte a lunii februarie. La momentul redactării acestui articol, prețul BTC oscila între 44.076,25 și 44.500 de dolari, în timp ce încearcă să treacă de rezistența de 45.000 de dolari.

Aceste curse impresionante ale prețurilor par să nu-i fi impresionat pe Panigirtzoglou și echipa sa, care au sugerat că „valoarea justă” a Bitcoin ar putea ajunge la 50.000 de dolari într-un scenariu în care nivelul de volatilitate se reduce la trei ori, o posibilitate care pare imposibilă, cel puțin pe termen scurt.

Cu mai multe fonduri injectate pentru a achiziționa Bitcoin, criptomoneda este pregătită să se stabilizeze în timp, dar analiștii au subliniat că pasul înapoi în rândul investitorilor instituționali observat în ecosistemul BTC este alimentat de temerile legate de volatilitatea criptomonedei.

„Cea mai mare provocare pentru Bitcoin în viitor este volatilitatea sa și ciclurile de boom și bust care împiedică adoptarea instituțională în continuare”, au scris aceștia.

În ciuda estimării bearish a valorii juste pe care analiștii au indicat-o, JPMorgan menține în continuare o țintă de preț bullish de 150.000 de dolari, în creștere față de cea de 146.000 de dolari estimată în ianuarie 2021.

sursa articol: blockchain.news