CRYPTO

ONU aprobă inițiativa privind standardele NFT condusă de Tencent

Gigantul chinez din domeniul divertismentului Tencent va colabora la acest proiect cu o serie de alte companii, inclusiv cu Ant Group, filiala Alibaba.
Conglomeratul chinez de divertisment Tencent a fost aprobat de către Organizația Națiunilor Unite pentru a conduce un proiect care explorează crearea unui cadru tehnic și de securitate standard pentru jetoanele nefungibile (NFT) .

Proiectul, denumit „cadru tehnic pentru serviciile de colectare digitală bazate pe DLT”, va fi prima inițiativă mondială de standardizare aprobată de ONU pentru NFT-uri, potrivit presei locale de stat.

Agenția ONU pentru tehnologiile informației și comunicațiilor, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT), a aprobat proiectul, care ar trebui să finalizeze un proiect inițial până la sfârșitul anului 2022, potrivit unui raport al South China Morning Post.

În prezent, orice recomandare avizată de UIT devine obligatorie și aplicabilă doar atunci când națiunile o adoptă ca lege.

„Standardul internațional are ca scop specificarea arhitecturii tehnice, a fluxurilor tehnice, a cerințelor funcționale și a cerințelor de securitate pentru obiecte de colecție digitale bazate pe blockchain”, a scris Tencent într-o declarație publicată marți.

„Ar putea contribui la obținerea unui consens și a unei înțelegeri comune în întreaga lume cu privire la formarea unui cadru tehnic pentru serviciile de colectare digitală.”
Între timp, guvernul chinez este în curs de dezvoltare a propriei rețele de servicii Blockchain (BSN) susținute de stat.

 

Aceasta va ajuta guvernul chinez să sprijine desfășurarea proiectelor NFT care nu au legătură cu criptomonedele, pe care le-a interzis din nou în septembrie 2021.

Tencent va colabora cu o serie de alte companii în cadrul acestei inițiative, printre care Ant Group, afiliat Alibaba, Academia Chineză de Tehnologie a Informației și Comunicațiilor, Universitatea de Poștă și Telecomunicații din Beijing și Zhejiang Lab.

Legat de acest subiect: China urmărește să separe NFT-urile de cripto prin intermediul unei noi infrastructuri blockchain

În China, NFT-urile sunt adesea denumite „obiecte de colecție digitale” pentru a evita criticile din partea presei și a guvernului anti-cripto. Din acest motiv, creatorii chinezi de NFT au tendința de a evita blockchains publice sau descentralizate, cum ar fi Ethereum sau Solana, optând pentru a-și crea obiecte de colecție pe blockchains cu permisiune.

În ciuda aprehensiunii țării față de cripto, este evident că este foarte dornică să exploreze cazurile potențiale de utilizare a tehnologiei blockchain.

La sfârșitul lunii trecute, China a anunțat începerea unui plan național pentru a accelera dezvoltarea și inovarea blockchain în domenii-cheie, inclusiv în producție, energie, schimbul de date și servicii guvernamentale, aplicarea legii, impozitarea, procesele penale, inspecția și finanțarea transfrontalieră.

sursa articol: cointelegraph.com