Prețul ETH a scăzut cu 30% în două săptămâni, iar datele derivatelor arată că traderii profesioniști sunt pesimiști, chiar și cu revenirea din 25 februarie spre 2.800 de dolari.
Ether (ETH) a atins un maxim local de 3.280 de dolari pe 10 februarie, marcând o recuperare de 51,5% de la minimul ciclului de 2.160 de dolari din 24 ianuarie. Acel preț a fost cel mai mic din ultimele șase luni și explică parțial de ce principalul indicator de sentiment al traderilor de instrumente derivate s-a prăbușit la niveluri pesimiste.
Prima anualizată a contractului futures al eterului, sau baza, a ajuns la 2,5% pe 25 februarie, reflectând un comportament negativist în ciuda revenirii de 11% la 2.700 de dolari. Înrăutățirea condițiilor ilustrează îndoielile investitorilor cu privire la trecerea rețelei Ethereum la un mecanism proof-of-stake (PoS).
După cum a raportat Cointelegraph, mult-așteptata actualizare a sharding-ului, care va crește semnificativ capacitatea de procesare, ar trebui să intre în vigoare la sfârșitul anului 2022 sau la începutul anului 2023.
Analiza performanței Ether dintr-o perspectivă pe termen lung oferă un sentiment mai atrăgător, deoarece criptomoneda este în prezent cu 45% sub maximul istoric de 4.870 de dolari.
În plus, valoarea totală ajustată a rețelei Ethereum blocată (TVL) a menținut o valoare rezonabilă de 42,8 milioane ETH, în ciuda corecției prețurilor.
După cum se arată mai sus, TVL a rețelei a crescut cu 16,5% în trei luni, reflectând creșterea de pe piețele de finanțe descentralizate (DeFi) și de jetoane nefungibile (NFT).
Cu toate acestea, din cauza întârzierilor de modernizare a rețelei și a înrăutățirii condițiilor macroeconomice globale, comercianții profesioniști devin frustrați și neliniștiți, un sentiment care este descris în mai multe măsurători ale derivatelor.
Contractele futures pe eter au atins cel mai pesimist nivel din ultimele șapte luni
Comercianții de retail evită de obicei contractele futures trimestriale din cauza datei fixe de decontare și a diferenței de preț față de piețele spot. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj al contractelor este lipsa unei rate de finanțare fluctuante, de unde și prevalența birourilor de arbitraj și a traderilor profesioniști.
Aceste contracte cu scadență fixă se tranzacționează de obicei cu o ușoară primă față de piețele spot, deoarece vânzătorii solicită mai mulți bani pentru a reține decontarea mai mult timp. Această situație este cunoscută din punct de vedere tehnic sub denumirea de „contango” și nu este exclusivă pentru piețele criptografice.
sursa articol: cointelegraph.com