CRYPTO

Donațiile Bitcoin militare din Ucraina cresc la peste 4 milioane de dolari

Cea mai mare parte a criptomonedelor a fost trimisă de un singur donator care a trimis 3 milioane de dolari.

Donațiile în bitcoin se revarsă pentru a sprijini armata ucraineană: începând de astăzi, grupurile pro-ucrainene au primit peste 4 milioane de dolari în criptomonede de la invazia Rusiei de joi, potrivit celor mai recente date ale firmei de analiză blockchain Elliptic.

Ieri, Decrypt a raportat că această cifră era de doar 400.000 de dolari – de atunci a crescut de zece ori. Elliptic, cu sediul la Londra, a declarat vineri că ONG-urile și grupurile de voluntari au strâns acești bani.

Donațiile sunt trimise în criptomonedă pentru că este rapid și ușor, a declarat Elliptic, și poate ocoli reglementările. Însă fluxul brusc de criptomonedă a venit de la un singur donator, care a trimis într-o singură zi suma de 3 milioane de dolari în valoare de 3 milioane de dolari în Bitcoin (80 BTC).

Actualizări în direct: 4 milioane de dolari în criptomonede pentru armata ucraineană | ONG-urile și grupurile de voluntari din țară au strâns peste 4 milioane de dolari în donații în criptomonede, din care peste 3 milioane de dolari au fost trimise de un singur donator. https://t.co/mZFN5Ey02r#ukraine #russia #crypto

– elliptic (@elliptic) 25 februarie 2022

„Criptomonedele, cum ar fi Bitcoin, au apărut, de asemenea, ca o importantă metodă de finanțare alternativă. Acestea permit donații rapide, transfrontaliere, care ocolesc instituțiile financiare care ar putea bloca plățile către aceste grupuri”, a declarat Elliptic într-o postare pe blog.

Site-ul de crowdfunding Patreon a interzis ieri Come Back Alive, un ONG ucrainean care sprijină soldații ucraineni, de pe platforma sa, deoarece a folosit fondurile strânse pentru arme și activități militare. Come Back Alive a primit cele mai multe donații criptografice, potrivit cercetării.

Elliptic a declarat că este posibil ca donațiile Bitcoin să fi crescut din cauza interdicției Patreon. „Este posibil ca această evoluție să fi contribuit la o creștere a donațiilor Bitcoin observată în dimineața zilei de 25 februarie”, a adăugat firma.

Grupurile pro-Ucraina strângeau Bitcoin cu mult înainte de începerea războiului, a raportat Decrypt. Și alții folosesc alte metode legate de cripto pentru a strânge bani: doi studenți ucraineni au lansat o colecție NFT pe OpenSea, cea mai mare piață NFT. Toate profiturile vor fi donate pentru Come Back Alive.

sursa articol: decrypt.co