INTERNAȚIONAL

Polițiștii de frontieră ucraineni de pe insula serpilor ar putea fi în viață

Toți polițiștii de frontieră ucraineni care au protejat insula Serpilor ar putea fi în viață.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Serviciului de Frontieră de Stat.

„Presa rusă a relatat că militarii ucraineni care erau staționați pe insulă au fost trimiși înapoi la Sevastopol, care este ocupat temporar de Rusia.

Informațiile inițiale potrivit cărora ar putea exista victime în rândul gărzilor au venit înainte de a se pierde contactul cu acestea.

La 24 februarie, agresorul a deschis focul cu armament de pe navă și a folosit aviația de luptă asupra polițiștilor de frontieră din insula serpilor și a soldaților ZSU. Potrivit informațiilor disponibile la acea vreme, infrastructura a fost distrusă, iar insula a fost abandonată.

Înainte de aceasta, inamicul a încercat în mod repetat și repetat să îi determine pe apărătorii ucraineni să se predea și a primit un singur și unic răspuns – nimeni nu se preda.

Înțelegem că propagandiștii ruși sunt capabili să facă denaturările de informații necesare și să le folosească pentru a sublinia că apărătorii ucraineni s-au predat. Parașutiștii și luptătorii ZSU s-au apărat cu curaj, mai ales în fața unor arme și forțe inamice copleșitoare. Munca pentru a afla partea apărătorilor ucraineni a continuat pe toate fronturile posibile”, se arată în declarație.
După ce a primit informații despre locația suspectă a polițiștilor de frontieră, Serviciul Vamal de Stat împreună cu Forțele de Apărare lucrează la identificarea soldaților noștri.

„Sperăm cu tărie că bărbații se vor întoarce acasă cât mai curând posibil, iar informațiile primite în timpul atacului despre moartea lor nu vor fi confirmate”, se arată în comunicat.

sursa articol: gazeta.ua