ACTUALITATELOCAL

O casă a luat foc din cauza unui trasnet

Ieri, la orele 09.20, lucrătorii Sectiei 4 Poliție Galanesti, au fost sesizați prin SNUAU 112 d că „arde o casă, trăsnet” .

În baza sesizării, echipajul de poliție din cadrul SPR 4 Gălănești s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că  incendiul a izbucnit la o anexă a imobilului din  com. Gălănești, sat Hurjuieni din cauza unui fenomen metereologic-trasnet.

La locul producerii incendiului au intervenit echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri din cadrul Rădăuți precum și  echipaje de intervenție-stingere incendii din com Frătăuții Vechi. De asemenea la fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD. Pompierii au localizat și lichidat incendiul, nefiind victime omenești sau vătămări corporale ci doar pagube materiale.

În urma incendiului, a ars o suprafața de 80 metri pătrați de la anexa locuinței din  com. Gălănești, sat Hurjuieni  ce aparține numitei Ivănuță Olga și bunurile de se aflau în interiorul acesteia.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că focarul incendiului a pornit de la acoperișul anexei imobilului din  com. Gălănești, sat Hurjuieni. Din primele cercetări la fața locului în colaboare cu Detașamentului de Pompieri din cadrul Rădăuți s-a stabilit faptul că incendiul a avut ca sursă un fenomen metereologic- trasnet

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”distrugere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 255 alin. 1 din   Codul  Penal, cercetările urmând  a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Postului Poliție Gălănești.