ACTUALITATELOCAL

7,09 mc material lemnos, confiscat

Astazi,   în jurul orelor 03:40, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe raza localității Zamostea, comuna Zamostea, județul Suceava, au observat că pe drumul județean 291A, o autoutilitară  se deplasează dinspre orașul Siret, spre localitatea Zvoriștea.

Cu această ocazie, organele de poliție au efectuat semnalele acustice și luminoase, în vederea opririi regulamentare a  autoutilitarei marca Ford Transit, conducătorul auto conformându-se acestui fapt, fiind astfel indentificat în persoana lui P.C.  din sat Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.

S-a constatat că autotutilitara era încărcată cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține vreun document pentru materialul lemnos transportat.

În aceste condiții, șoferul a  fost condus la sediul Depozitului Zamostea-Lunca, unde materialul lemnos a fost inventariat de pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, constatându-se că transporta un număr de 38 bucăți de căpriori de 10x10x6m, totalizând 2,28 mc material lemnos, 25 bucăți rigle de 7x7x4m, totalizând 0,49 mc material lemnos și 235 bucăți cherestea, totalizând 4,32 mc material lemnos.

Având în vedere cele constatare, s-a luat măsura sancționării contravenționale a numitului Pleșcă Cornel, conform art. 19 alin. 2 lit. a), pct. 3 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 5000 lei și s-a dispus confiscarea cantității totale de 7,09 mc material lemnos, în valoare de 6.168,30 lei, în acest sens întocmindu-se procesul-verbal de constatre a contravenției.

Materialul lemnos a fost depozitat la sediul Depozitului Zamostea-Lunca.