BREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Hala de prelucrare a lemnului din Valea Moldovei făcută scrum

Incendiu izbucnit astazi la o hală de prelucrare a lemnului din localitatea Valea Moldovei: La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la o hală construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați cu pericol de propagare la o casă de locuit învecinată.
Au ars o hală pentru depozitare material lemnos pe o suprafață de aproximativ de 200 de metri pătrați, un utilaj (încărcător frontal), 40 de metri cubi de cherestea și acoperișul unei clădiri administrative pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.
Au mai ars o hală debitare lemn pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și alte bunuri. Din cauza flăcărilor și a temperaturii ridicate au fost afectate elemente din tâmplărie tip PVC cu geam termopan și aproximativ 50 de metri de învelitoare din tablă de la casa de locuit învecinată.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un conductor e

lectric defect sau neizolat corespunzător al utilajului (încărcător frontal). Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit din proximitate.  La incendiu au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai SVSU Valea Moldovei și Cornu Luncii cu 6 autospeciale de stingere.