ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

dosar penal pentru un conducatr auto din Șcheia ce conducea un BMV

Dosar penal pentru un bărbat din Șcheia. Astazi, la  ora 01.35, lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin apel SNUAU 112  de către M.M. din comuna Bălcăuți, sat Bălcăuți, nr. 3, ca un autoturism a distrus un gard al imobilului ce se află în proximitatea DN2-E85.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat următoarele:

D.M din comuna Scheia, sat Scheia, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, circulînd pe direcția Suceava-Siret, la un moment dat conducătorul auto mai sus menționat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă intrind în coliziune cu un gard, proprietatea Semeniuc Viorica din comuna Bălcăuți, sat Bălcăuți,.  În urma accidentului nu au existat victime. D.M. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcoor pur în aerul expirat. În continuare, acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Siret unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Fiind verificat în bazele de datele s-a constat că RCA pentru autoturismul marca BMW este expirată, fapt pentru care s-a procedat la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, s-a ridicat și permisul de conducere aparținănd  lui D.M.  eliberăndu-i-se în acest sens o dovadă fără drept de circulație.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii  de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, cauza urmând a fi soluţionată procedural.