ACTUALITATENAȚIONAL

Tronsonul II din axa Iași-Suceava, bate pasul pe loc

Cel mai mare proiect de reabilitare a drumurilor județene din Iași și Suceava înregistrează noi probleme. După nici un an de la reabilitare, tronsonul doi de pe Axa Iași-Suceava, mai exact în zona localității Belcești, fisurile au început să apară. Liderul social-democrat Maricel Popa a precizat ca lucrările sunt deja în întârziere, pe teren nu exista niciun muncitor la lucru, iar proiectul nu are la acest moment nici măcar un diriginte de șantier care să urmărească lucrările.

Axa Iași-Suceava pare să bată pasul pe loc. Cel de-al doilea tronson care pornește de la Gropnița – Focuri – Coarnele Caprei – Belcești înregistrează deja probleme. Deși nu a trecut un an de la reabilitare se vede munca de mântuiala. Prin crăpăturile apărute între asfalt și șanțuri și vegetația crescută printre fisuri.

„Am găsit între asfalt și șanțuri, multe crăpate. Deci asta se vede că nu s-a compactat bine, nu s-a pus betonul brut, în afară de acest aspect, am băgat mâna între asfalt și șanțuri până la cot. Dacă după un an de zile sunt probleme, asta înseamnă că infrastructura drumului, corpul drumului nu a fost compactat, nu a fost bine lucrat și sunt defecțiuni. Este adevărat, acum probabil că o să vină să pună uzura, iar apoi astupă. Am fost oripilat într-o anumită zonă, ude pur și simplu au pus uzura cu o zi înainte și nu erau nici buruienile. Uitați, acolo. Buruienile dintre drum și asfalt nu erau luate.”, a spus Maricel Popa, președintele PSD Iași.

De asemenea, președintele PSD Iași, Maricel Popa a criticat modul în care Costel Alexe a coordonat lucrările.

„Aș vrea să fac un apel public. Costel Alexa, coboară pe pământ, mergi și supraveghează lucrările. Ieșenii au de suferit. Este adevărat, tu ești din Adjud, te duci înapoi acasă, la Adjud, dar ieșenii vor suferi. Este cel mai mare drum județean din țară, dat în registra de transport european, trebuie să ne mândrim cu acest drum, nu în doi ani de zile cum a fost și cu celelalte drumuri să se macine, să se distrugă și după aceea bani. În afara de aceste aspecte, am atras atenția la poduri care nu au scurgere, uitați, asta este scurgerea”, a mai spus Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Tronsonul II trebuia să fie deja finalizat în toamna anului trecut. Termenul de execuție a fost prelungit cu 6 luni și acum cu încă 4, până pe 25 septembrie 2022. Problema cea mai mare este că, odată ce se înregistrează astfel de prelungiri, costurile nu mai corespund cu cele inițiale. Potrivit reprezentanților PSD, costurile tronsonului II din Axa Iași – Suceava au crescut.