BREAKING NEWSPOLITIC

Anca Dragu la B1 TV: Cea mai nocivă măsură pentru economia României e creșterea prețului la combustibil din creșterea accizelor. Sărăcirea populației pare a fi un plan de țară pentru PNL și PSD

Senatoarea USR Anca Dragu a comentat măsurile aflate care s-ar afla în analiza PSD și PNL, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că măsura „cea mai nocivă” pentru economia românească ar fi o eventuală majorare a accizelor la carburanți.

Întrebată cum i s-ar părea o eventuală creștere a accizelor, senatoarea USR a afirmat: „Creșterea accizelor, în acest moment, este o măsură incredibil de proastă – în general, creșterea taxelor și impozitelor, pentru că următorul pas va fi creșterea inflației, revenirea inflației pe un trend crescător. Numai ce se mai domolise un pic așa, din contextul internațional”.

„Vedeți dumneavoastră, da, avem această gaură de 30-40 de miliarde la buget, deficitul bugetar, așa cum arată la acest moment, nu se poate încadra în ținta pentru 2023, ceea ce ar presupune reducerea granturilor, banilor de la Uniunea Europeană, dar Guvernul ia măsurile proaste. În loc să reducă cheltuielile, în loc să reducă numărul de secretari de stat, să desființeze Ministerul Familiei, să reducă cheltuielile, să arate că este un stat responsabil, Guvernul vine și aruncă tot pe populație costul și problemele, și toată presiunea”, a continuat Anca Dragu.

„Cea mai nocivă măsură pentru economia României (…) este această creștere a prețului la combustibil din creșterea accizelor, pentru că imediat aceste prețuri mai mari se propagă în toate prețurile din economie și vom vedea prețuri din ce în ce mai mari, și continuă sărăcirea populației. Mi se pare că este un plan de țară pentru PNL și PSD”, a mai spus parlamentara din opoziție.