ECONOMIC

ANAF o execută silit pe Elena Udrea. Două mașini și șase terenuri, scoase la vânzare

ANAF scoate la licitație mai multe bunuri ale Elenei Udrea, condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute. Potrivit Profit.ro, după calculele ANAF, prejudiciul total care trebuie recuperat de stat este de peste 9 milioane de lei.

Mașinile vândute de ANAF sunt un Mercedes vechi de 17 ani și un Fiat 500 vechi de 10 ani, pentru care ANAF a pus un preț de pornire de 7.685 de euro, respectiv 7.158 de euro. Mercedes-Benz S500 an de fabricație 2005 kilometri parcurși 201.418 benzină cutie de viteze automată culoare negru Fiat 500 an de fabricație 2012 kilometri parcurși 70.547 benzină cutie de viteze automată culoare alb

Pe lângă cele două mașini, Fiscul a mai scos la vânzare și șase terenuri ale Elenei Udrea, în suprafață totală de 5.000 de metri pătrați, situate în apropierea lacului Străulești, pe care ANAF dorește cel puțin 793.000 de euro.

În general, ANAF scoate la vânzare bunuri mobile și imobile pentru recuperarea datoriilor către stat provenite din neachitarea de taxe și impozite, dar și pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura cere ca prețul bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus a doua oară cu 25%, iar la a treia licitație cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade.