POLITIC

Lovitură uriașă pentru români! Senatorii au dat undă verde. Cresc impozitele pe clădiri cu până la 50%

Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au acordat, marţi, raport favorabil cu amendamente la OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%, dar marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi, 0,08 – 0,2%.

Liderul senatorilor PSD, Radu Oprea, a explicat că depinde de Consiliile locale dacă impozitul pe clădiri va creşte sau va scădea.

„Conform amendamentului votat în Comisia de buget, se modifică grila de impozitare, dar marja în care poţi stabili impozitele locale pe teren şi imobile rămânând aceeaşi: 0,08 – 0,2%. Există o creştere a acestei grile cu până la 50%, dar din deciziile Consiliilor locale situaţia în oricare dintre localităţile din România poate fi de la scăderea până la creşterea taxelor şi impozitelor. Poate rămâne şi la fel. Dacă un oraş ar avea astăzi un coeficient de 0,12% votat de Consiliul local şi ar decide că merg pe 0,8%, în această variantă impozitele ar scădea”, a explicat Oprea.