GENERAL

Directoarea din Moldovița, făcută inspector școlar a ajuns purtător de cuvânt al învățământului sucevean. Preoteasa Daniela-Luminița Ceredeev a avansat uimitor fără prea mult sacrificiu

Aproape că nu îți vine să cerzi cum se avansează în unitățile care țin de stat. De exemplu în învățământul sucevean de aceasta dată. Avansată din directoarea unui liceul unde 17 elevi au fost prinși copiind,Daniela-Luminița Ceredeev a devenit  inspector școlar pentru religie. Nici nu îți mai trebuie un concurs pentru a fi inspector școlar, totul este să fii agreat de capii BOR sau de politicieni. De aceasta dată, același inspector de religie a fost numit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Ceredev care sfida cadrele didactice din Moldovița și care făcea activități fictive.

Cadre didactice ținute în stress

,,Nemulțumirile profesorilror privind reacția directorului în urma evenimentului a părăsit unitatea de învățământ, astfel au ajuns la urechile reporterilor Ziar de Suceava. Daniela Ceredeev nu ar fi arătat nici măcar un minimum interes față de starea de sănătate a profesoarei suferinde.

Profesori terorizați de director?

Profesorii Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” acuză faptul că procesul educativ nu se desfășoară cum ar trebui din cauza managerului unității de învățământ, respectiv Daniela Ceredeev.Zvonurile privind persecuțiile Danielei Ceredeev pe care le aplică cadrelor didactice din liceu au ajuns a fi auzite de o mare parte a comunității din localitate. Directorul i-ar teroriza pe profesori împărțindu-le normele și orele de muncă după bunul plac, nu după cum e prevăzută legea,, arata Ziar de Suceava.

,, Avansată,, pe barba preotului și a încrengăturilor din zona Moldovița

Profesoara Daniela Luminița-Ceredev nu s-a remarcat cu performanțe în învățămînt. Ba mai mult, în vara lui 2019,,17 elevi au fost prinși copiind la liceul unde  era directoare. Aceeasi Ceredev ar fi câștigat umeroase concursuri de voluntariat însă părinții elevilor o acuzau că se folosește de elevi pentru interes personal. Desi, presa locala a exagerat în  cu unele articole pozitive, fapt ce i-a format un culoar  fără eforturi.Atât localnicii cât și profesorii spuneau că, de când este director, Daniela Ceredeev a primit mai multe premii fără a desfășura  activități pe bune, ci doar fictive.

„Îmbracă copiii, le face o fotografie, îi îmbracă în altceva, le face iar fotografie și activitatea este gata. Ceea ce puteți vedea pe Facebook-ul Danielei Ceredeev este contrar adevărului”, a spus o persoană din Moldovița, pentru Ziar de Suceava, persoana care dorea ă rămână anonimă deoarece îi este frică de urmările ce i le-ar putea aduce Daniela Ceredeev cu presupusul ajutor politic.

Nimeni și nimic nu au fost la suprafață nici cei care au condus învățământul sucevean și nici oamenii legii deși, au fost făcute sesizpri în presă iar polițiștii ar fi trebuit să se autosesizeze. Colac peste pupăză, preoteasa a fost avansată și a ajuns inspector școlar și  stă aproape de  IPS Calinic,arhiepisco al Sucevei și Rădăuților.

Surse demne de încredere susțin că aceeași Ceredev este una din persoanele care vine cu fel de fel de idei năstrușnice în întrebări și răspunsuri la secțiunea ,, Răspunsul Ierarhului,, de pe site-ul  arhiepiscopiei.

17 elevi prinși copiind, directoarea avansata

In vara lui 2019, i prima sesiune de Bacalaureat, 17 elevi de la liceul condus de doamna Ceredeev au copiat. O sesizare trimisă pe adresa Ministerului Educației Naționale

O sesizare a ajuns la Inspectoratul Școlar Suceava, iar după consultarea imaginilor de pe camerele de supraveghere s-a constat că reclamația se confirmă, iar diplomele de Bac au fost anulate. Așadar, nu era  normal ca directoarea unui liceu la care s-a copiat la Bac să fie avansată inspector școlar și încă unul pentru religie.

Si mai departe, cu imaginea pătată, aceeasși Ceredev în loc să fie înlăturară din funcția de inspector școlar pe religie, a fost făcută și purtător de cuvânt al învățământului sucevean. Chiar nu mai are învățămntul sucevean cadre didactice de care să fim mândri?