INTERNAȚIONAL

Zelenskyy semnează decretul privind mobilizarea generală Dzherelo

Iată mai jos textul integral al decretului:

În legătură cu agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei și în vederea asigurării apărării statului și a menținerii pregătirii de luptă și de mobilizare a Forțelor Armate ale Ucrainei și a altor formațiuni militare, Pe baza propunerii Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, în conformitate cu partea a doua a articolului 102, alineatele (1), (17) și (20) din partea întâi a articolului 106 din Constituția Ucrainei, hotărăsc următoarele:

1. Să voteze pentru mobilizarea generală (denumită în continuare „mobilizare”).

2. Pentru a efectua mobilizarea pe teritoriile din Vinnița, Volynsk, Dnipropetrovsk, Donețk, Zhytomyr, Zakarpattia, Zaporizhia, Ivano-Frankivsk, Kiev, Kirovohrad. regiunile Luhansk, Lviv, Mykolayiv, Odessa, Poltava, Rivne, Sumy, Ternopil, Kharkiv, Kherson, Khmelnytskyi, Cherkasy, Chernivtsi, orașul Kiev.

Mobilizarea se realizează în termen de 90 de zile de la data promulgării prezentului decret.

4. Înrolarea personalului militar, a rezerviștilor și înrolarea vehiculelor de transport pentru a asigura nevoile Forțelor Ucrainei și ale Gărzii Naționale a Ucrainei. Serviciul ucrainean de securitate al Ucrainei, Serviciul vamal de stat al Ucrainei, Serviciul special de stat pentru transporturi, Serviciul special de stat pentru comunicații și protecția informației al Ucrainei și alte formațiuni militare ale Ucrainei respectă sumele prevăzute în planurile de mobilizare.

5. Statul Major General al forțelor armate ucrainene ar trebui să stabilească amploarea și domeniul de aplicare a recrutării personalului militar, a rezerviștilor și a vehiculelor de transport din economia națională în limitele calendarului general de mobilizare.

6. Cabinetul de miniștri al Ucrainei asigură finanțarea și menținerea altor măsuri de competența sa legate de anunțarea și punerea în aplicare a mobilizării generale.

7. 7. Serviciul ucrainean de securitate al Ucrainei efectuează măsuri de contrainspecție în timpul punerii în aplicare a mobilizării generale.

8. Organelor locale ale puterii executive în cooperare cu centrele teritoriale de recrutare și sprijin social, cu participarea organelor de autoguvernare locală și cu implicarea întreprinderilor, unități și organizații de orice formă de proprietate, precum și persoane fizice-antreprenori pentru a organiza și asigura într-o ordine stabilită:

1) notificarea și sosirea imediată a cetățenilor care sunt chemați la serviciul militar, sosirea echipamentului la punctele de recrutare și în unitățile militare;

2) chemarea personalului militar, a rezerviștilor pentru serviciul militar, livrarea acestora la unitățile și instalațiile militare ale Armatei Ucrainei, ale Gărzii Naționale a Ucrainei, ale Serviciului de Securitate al Ucrainei. Serviciul de stat pentru Concordanță al Ucrainei, Serviciul de stat pentru transporturi speciale al Ucrainei. Serviciul de stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor din Ucraina și alte corpuri militare din Ucraina;

3) alocarea temporară de clădiri, construcții, terenuri, mijloace de transport și alte mijloace materiale și tehnice, precum și prestarea de servicii pentru Forțele Ucrainei, Garda Națională a Ucrainei și Serviciul ucrainean de securitate, Serviciul de stat de pază a frontierelor din Ucraina, Serviciul special de stat pentru transporturi, Serviciul special de stat pentru telecomunicații și protecția informațiilor din Ucraina și alte formațiuni militare din Ucraina, în conformitate cu planurile de mobilizare.

9. Șefii administrațiilor regionale de stat trebuie să asigure crearea și funcționarea comitetelor medicale regionale, raionale și municipale.

Sursa: censor.net/ua/