BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Zelenski i-a demis pe șeful serviciului de securitate de stat și pe procurorul general

Zelenski îi demite pe șeful serviciului de securitate de stat și pe procurorul general. Ivan Bakanov este acuzat că nu s-a implicat suficient în apărarea Harkovului și că ”s-a gândit doar la sine”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un ordin executiv prin care i-a demis pe șeful serviciului de securitate de stat și pe procurorul general.

Este vorba despre procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova și despre șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) Ivan Bakanov.

”Am venit, am înțeles și l-am concediat pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Harkov pentru faptul că nu a lucrat la apărarea orașului încă din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuși”, a declarat Zelenski.

Între timp, șeful forțelor armate ale Marii Britanii a respins ca fiind „iluzorii” speculațiile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar suferi de probleme de sănătate sau ar putea fi asasinat.

Cred că unele dintre comentariile potrivit cărora nu se simte bine sau că, de fapt, cu siguranță cineva îl va asasina sau îl va elimina, sunt iluzii”, a spus șeful Statului Major al Apărării despre Putin, într-un interviu televizat difuzat duminică de BBC.

”Ca profesioniști militari, vedem un regim relativ stabil în Rusia. Președintele Putin a fost capabil să înăbușe orice opoziție, vedem o ierarhie care este investită în președintele Putin și astfel nimeni la vârf nu are motivația de a-l contesta pe președintele Putin”, a adăugat Radakin.

”Iar acest lucru este sumbru”.