RELIGIEULTIMA ORĂ

Video/Mănăstirea Sihăstria Putnei plină de credincioși. Starețul arhimandrit Nectarie: Vă dorim să aveți un Crăciun Binecuvântat , plin de speranță, de lumină, de bucurie, de pace și liniște sufletească

Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost astăzi plină de credincioși. În prima zi de Crăciun a fost citită Pastorala IPS Calinic.arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților  de Crăciun  Îmbrăcați în straie de sărbătoare, credincioși din zonă dar și turiști veniți să petreacă Nașerea Domnului în Bucovina au umplut lăcașurile de cult. Zapada așezată peste Bucovina  a făcut ca și peisajul să fie speific acestei mari sărbărori a creștinătății.

Istoria Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

În relatările Sfintelor Evanghelii, aflăm istoria Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfânta Fecioară Maria locuia în micul orăşel Nazaret. Bătrânul Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, era un bărbat „drept“, după cuvintele Evanghelistului Matei, din neamul lui David.

Numele lui Iosif se traduce prin „Iahve să adauge”, iar meseria sa era aceea de dulgher. Se pare că locul de origine al lui Iosif era cetatea Nazaretului în care Iisus avea să copilărească. Deci, atât Iosif logodnicul, cât şi Sfânta Fecioară trebuiau să se înscrie în oraşul strămoşului David, adică în Betleem. Aici, nu au găsit nicăieri loc de adăpost pentru că veniseră foarte mulţi iudei originari din această localitate pentru a se înscrie la recensământul organizat de Imperiul Roman.

La ieşirea din Betleem, dincolo de poarta din spre miază-zi s-au oprit. Aici, au găsit o peşteră care slujea drept staul pentru vite. S-au adăpostit în acest loc, unde, în sărăcia cea mai desăvârşită, Sfânta Fecioară Maria a adus pe lume pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfântul Evanghelist Matei istoriseşte de venirea magilor de la Răsărit cu aur, smirnă şi tămâie, de înşelarea lui Irod, de fuga în Egipt, de uciderea pruncilor, de întoarcerea de acolo după moartea lui Irod şi aşezarea în Nazaret. Toate acestea, pentru ca să dovedească marele adevăr că Iisus este Fiul lui Dumnezeu şi Răscumpărătorul cel vestit de proroci.

Naşterea lui Hristos este un eveniment istoric, pentru că se petrece într-o anumită epocă, pe vremea când în Imperiul Roman domnea Cezarul Augustus, iar în Iudeea guverna Irod. Sfinţii Evanghelişti insistă în accentuarea caracterului istoric al evenimentului, pentru că vor să arate că Hristos a fost o personalitate istorică, ceea ce înseamnă că a luat cu adevărat trup omenesc şi că întruparea nu a fost o presupunere sau o închipuire.

De Crăciun, sărbătorim Naşterea lui Hristos, dar în acelaşi timp, trăim faptele legate de Naştere şi în chip tainic, în inima noastră, pentru că atunci când vieţuim în Biserică, trăim şi suntem părtaşi la toate stadiile sfintei întrupări a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Preotul Teofil a dat citire Pastoralei de Craciun a IPS Calinic, arhiepsicop al Sucevei și Rădăuților.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, arhimandrit Nectarie  a spus că ziua de astăzi este o ,, zi de mare prazinic și de bucurie , zi de lumină și de binecuvânatre,, . Fața monahală a mulțumit IPS Calinic,arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților care a trimis la complexul monahal  cuvântul de învățătură trimis credincioșilor respectiv Pastorala de Crăciun.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

,,Sunt zile de lumină și de binecuvântare. În aceste zile trebuie să înțelegem că noi atunci când venim în biserică trebuie să ne rugăm să simțim harul lui Dumnezeu, să simțim harul sărbătorii respective, să primim binecuvântare de la Dumenzeu pentra ca atunci când ieșim din sfânta biserică noi să devenim mai buni. Noi oamenii suntem chemați să  iubim pe alți oameni, așa cum Domnul Isus Hristos ne-a iubit pe noi oamenii și ne iubește pe noi oamenii așa cum suntem noi.,, a spus strațeul mănăstirii.

,,Fiecare om are și lucruri bune și frumoase în viața lui dar are și slăbiciuni și neputințe, și încercări și frământări. De multe ori aceste încercări și neputințe ale lui numai Dumnezeu le știe. De aceea minunat lucru este să nu judecăm pe om  așa cum îl mvedem noi pentru că lupte, frământări, neputințe, nopțile nedormite numai Dumnezeu le știe. Noi vedem de multe ori oamenii zâmbind în fața noastră dar inima lui nu o știm iar noi ca oameni să ne asemănăm pruncului Isus din pșeterea Betleemului care cu multă smerenie  iata a binevoit să vină în lumea aceasta..Gândițivă la Domnul Isus Hristos s-a născut într-o peștere.Maica Domnului nu a avut o casă….,, a mai arătat arhimandrit Necatarie.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

,, Ne rugăm în aceste zile ca Nașterea Domnului nostru Isus Hristos să fie pentru noi toți ca o zare de lumină care risipește norii  grijilor, îndoielilor,  norii frământării,  durerii și suferinței iar  Steaua Betleemului să vă înalțe inimile spre cer ca pe niște candele aprinse de credință , de credința în Domnul nostru Isus Hristos. Harul lui Hristos  să curgă în sufletele noastre,  ale tuturor ca un  râu  de pace iar bucuria acestei sfinte sărbători să vă învăluiie cu lcăldura și umina divină   pe care  noi toți ne-o dorim să o simțim în inimile noastre mai întâi și apoi în casele și familiile noastre alături de cei dargi. Noi părinții de aici de la Mănăstirea Sihăstria Putnei vă dorim să aveți un Crăciun Binecuvântat ,plin de speranță, de lumină, de bucurie , de pace și liniște sufletească.AMIN,, a spus starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Monahiii complexului monahal in frunte cu starețul complexului monahal, arhimandrit Nectarie s-au aflat în procesiune cu icoana Nașterii Domnului

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information