BREAKING NEWSRELIGIEULTIMA ORĂ

A doua zi de Crăciun 2022. Tradiții și obiceiuri pe 26 decembrie. Ce trebuie să facă tinerii în această zi

A doua zi de Crăciun este un prilej de a petrece timp alături de familie și prieteni.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, toți credincioșii obișnuiesc să meargă în vizită la rude, unde se strâng în jurul mesei pline de bucate tradiționale.

Potrivit tradiției, în a doua zi de Crăciun, oamenii trebuie să meargă „cu colacul” la nași.

Mai exact, în tinerii căsătoriți merg împreună în vizită la nași, unde trebuie să aducă şapte pâini, două sticle cu ţuică, trei sticle de vin, un cocoş, trei pui, o coastă de porc şi şapte coţi de trandafiri (cârnaţi) sau alte mărunţişuri.

Totodată, în a doua zi de Crăciun, se spune că este bine ca tinerii să danseze și să se bucure. Potrivit tradiției, tinerii care vor dansa cel mai mult pe 26 decembrie vor fi sănătoși și voioși tot anul următor și nu vor avea parte de necazuri.. Pe lângă tradițiile și obiceiurile păstrate de sute de ani, există și o serie de lucruri pe care nu este bine să le faci sub nicio formă în a doua zi de Crăciun 2022.

Mai exact, în a doua zi de Crăciun NU ai voie să bârfești, să înjuri sau să porți dușmănie celor din jur. Se spune că cei care se răzbună sau se ceartă cu cineva în a doua zi de Crăciun vor avea parte de necazuri în anul ce urmează.

De asemenea, fetele nemăritate NU au voie să coasă, să toarcă sau să mature gospodăria în a doua zi de Crăciun și nici în următoarele zile până la Bobotează. Se spune că dacă după a doua zi de Crăciun va bate puternic vântul, recolta din anul următor va fi slabă.