POLITICULTIMA ORĂ

Verzii suceveni: Să-ți vinzi sufletul celui rău, pentru a avea o bucată de timp puterea, nu este un lucru înțelept

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că orice tip de alegeri, adică cele locale, europarlamentare, parlamentare, prezidențiale, referenduri, ceea ce ține de organizarea lor, supravegherea, desfășurarea și centralizarea rezultatelor este un act politic și toate trebuie să fie realizate de către partidele politice, nu de către servicii ori alte entități care nu au ceva în comun cu politicul.

Dorința unora de a se menține la putere, este una periculoasă, dar în accelași timp poate ”naște”  anumite decizii, legi, care nu au nicio treabă cu structura unui stat democrat. Să-ți vinzi sufletul celui rău, pentru a avea o bucată de timp puterea, nu este un lucru înțelept.

De exemplul să modifici legea alegerilor locale pentru ca un anumit serviciu să preia sarcinile unui președinte sau vicepreședinte de secție de votare, poate anula efectul unor alegeri corecte și spiritul unei democrații autentice. Actul de votare se transformă într-o demonstrație demnă de anii ’46.

Noi, verzii suceveni, credem că zvonul privind implicarea, legală, adică ”pe față”, a unor servicii în tot traseul viitoarelor alegeri, poate duce la revenirea unor vremuri pe care le-am considerat de mult timp apuse, dar se pare că actuala formulă politică nu cunoaște bucăți mari  din istoria României.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava