Unde sunt structurile de combatere a Crimei Organizate și pe unde intră drogurile în România? De ce traficanții sunt lăsați de instanță în libertate? Ce pedepse primesc în instanță traficanții de droguri?
Ce face statul prin structurile din subordine pentru combaterea acestui trafic? Câți polițiști supraveghează Portul Constanța și câte transporturi au fost depistate?Sunt întrebări la care cei care sunt păliți din banii publici ar trebui să răspundă,inclusiv premierul Marcel Ciolacu. De ce Guvernul finanțează bisericile și nu finanțează construirea unor centre de dezintoxicare, centre de care duce lipsă România. Cum sprijină biserica ortodoxă dar și celelalte culte descurajarea tinerilor în consumul de droguri și în traficul acestora. Guvernanții și parlamentarii mulți la număr să nu își urmărească doar interesele personale și să se implice în campanii de prevenire in școli, instituții de învățământ superior și cu siguranță situația s-ar putea schimba. Chiar și implicarea părinților nu ar strica pentru că ,,cei șapte ani de acasă contează.
De ce majoritatea trebuie să plătească pentru minoritatea care consumă și face trafic de droguri? Al cui este interesul de a-i transforma pe români în infractori? Al celor care conduc România cu siguranță.
Dar mai rău este că traficul de droguri are suportul structurilor de crimă organizată. Au fost și exemple în presă. Și unele cel mai probabil încă sunt acoperite sau protejate. Și cum la români totul este posibil,după ce Guvernul a decis să amâne aplicarea OUG 84 privind testarea antidrog a șoferilor, ca urmare a unor prevederi controversate și a unei petiții în acest sens, o altă petițe online militează pentru menținerea ordonanței în forma originală. Inițiatorii susțin că important este ca șoferii aflați sub influența substanțelor să stea cât mai departe de șosele și că o serie de probleme privind calitatea testele antidrog n-ar fi reale.
„Noi, semnatarii acestei petiii dorim sa aratam sustinere pentru demersurile benefice aduse Codului Rutier.
În sfârșit, avem modificări bune ale legilor, care să ducă la un trafic rutier mai sigur.
Nu ne dorim si alți tineri uciși de drogați teribiliști, nu ne mai dorim ca polițiștii să ridice din umeri neputincioși, din lipsa legislației care sa nu le permită acestor inconștienți să conducă pe drumurile publice!
Susținem retragerea permiselor de conducere, până la primirea rezultatului!
Informația conform căreia drug-testerele utilizate de Politia Romana dau rezultate false este un fake-news resusținut de nicio statistica.
Sunt numeroase studii de specialitate, realizate pe un număr mare de subiecți care arata ca procentul de rata de teste fals-pozitiv ale aparatului drug-test utilizat si la noi in tara este similara cu analiza de sânge!
(https://academic.oup.com/jat/article/42/4/248/4835625)!
Stop fake-news, protejati-va apropiatii si sustineti dreptul la un trafic fara participanti beti sau drogati!”, se arată în textul petiție depuse pe site-ul petitiionline.ro.
DESPESCU (M.A.I.):„Se aplică regula celor 72 de ore”
Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism prin care şoferii ale căror rezultate la analizele pentru consum de substanţe interzise nu sunt gata în 72 de ore să-şi primească permisul de conducere înapoi, până la finalizarea analizelor.
„În şedinţa Guvernului de astăzi (luni), condusă de premierul României, (…) acesta ne-a solicitat un mecanism, o soluţie, astfel încât, în 72 de ore de la momentul recoltării probelor biologice sau testului iniţial în stradă care a ieşit pozitiv şi ulterior s-a procedat la recoltarea probelor biologice, să avem un răspuns. Până la următoarea şedinţă de guvern analizăm şi vom reglementa, vom vedea sub ce formă ca şi act normativ”, a spus Despescu la un post TV.
Dar de ce procurorii ANTI MAFIA și polițiștii au lăsat ca traficulși consumul de droguri au lăsat să devină un flagel? A fost sau nu cu intenție ca drogurile să cuprină tinerii din România? Păi dacă nu ar fi droguri și țigări de contrabandă pe ce si-ar lua salarii uriașe aceste structuri ale statului?