ACTUALITATENAȚIONAL

SITUAȚIA TRAFICULUI LA ORA 06:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 6, localitatea Remetea Mare, județul Timiș, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o autoutilitară de transport marfă și o autobasculantă încărcată cu nisip, care s-a răsturnat pe suprafața carosabilă. Nu au rezultat victime. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers. Se estimează reluarea traficului în jurul orei 08:00.

La nivel național, cât și pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A 1 București-Pitești, A 2 București-Constanța, A 3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, circulația rutieră se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale, cu excepția autostrăzii A 1 București-Pitești, unde este formată coloană de autovehicule la intrarea în capitală.

Reamintim că în perioada 08 iulie-09 august 2024, circulația rutieră este închisă pe DN 7 Pitești-Sibiu (Valea Oltului), pe tronsonul kilometric 242 – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versanți, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.   În acest interval de timp, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Iar începând de astăzi, 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore. Din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de intrare în România.

Pentru evitarea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să nu depășească limitele legale de viteză, să evite depășirile riscante, să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să le permită să frâneze în condiții de siguranță, să își ia pauze de odihnă și hidratare dacă pe parcursul traseului intervine oboseala sau starea de rău ca urmare a temperaturilor ridicate, să se asigure că au presiunea pneurilor adecvată sezonului cald și să adopte constant o conduită preventivă, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră efectuată!