BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Un român ar fi implicat în tentativa de asasinat care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei

Ovidiu Semenescu se pare că a făcut parte dintr-un grup criminal organizat care ar fi șantajat politicieni de la Sofia.  Semenescu este un personaj celebru în România, inculpat într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate la DNA Ploiești.

Ovidiu Semenescu se pare că a făcut parte dintr-un grup criminal organizat care ar fi șantajat politicieni de la Sofia. Numele parlamentarilor apăreau într-un raport realizat de autoritățile bulgare pentru Comisia europeană și viza contrabanda de țigări „Bulgartabak”, care finanțează organizații teroriste precum „Statul islamic”, „Al Nusra”, PKK și regimul lui Bashar Assad, potrivit romania.europalibera.org.

Procurorii afirmă că un membru prezumptiv al grupului ar fi omul de afaceri român Ovidiu Semenescu anchetat sub acuzația de corupție în România. Semenescu este dat în urmărire generală. În schimb un al doilea român, Dorin Iordache, și un bulgar au fost arestați în Bulgaria încă din septembrie 2019.

Revenind la Semenescu, numele său apare acum în ancheta privind conspirația criminală care avea drept scop asasinarea procurorului general de la Sofia, Ivan Gheşev.

Nu este foarte clar modul în care românul este implicat în această afacere de tip mafiot.

Jurnaliștii bulgari scriu că românul Ovidiu Semenescu ar fi aranjat plăți pentru asasinarea lui Ivan Gheșev, actualul procuror general al Bulgariei.

Anterior tentativei de asasinat care l-a vizat pe procurorul-șef de la Sofia, autoritățile bulgare lansaseră o anchetă împotriva unui grup interlop, din care fac parte Krasimir Kamenov-Kuro, Tsvetan Vasilev, Dilian Georgiev, Tony Ivanov-Parfyuma și alții, cercetați pentru un plan ascuns ilegal de eliminare a magistraților și a oamenilor legii de la Sofia care pare că deranjaseră mafia bulgară.

Un rol important în acest plan ascuns l-ar avea și Ovidiu Semenescu, arată sursele judiciare ale publicațiilor din Bulgaria, care este legat de serviciile românești de informții, scrie novini247.com.

Ancheta judiciară a explodat în mass-media în martie 2023, cu mai puțin de două luni mai devreme de tentativa de asasinare a lui Gheșev.

Reținut de procurorii anticorupție de la Ploiești

Ovidiu Semenescu a fost reținut în 2015, în legătură cu fraudarea contractelor de livrare de apă în București, de către procurorii DNA, ulterior a fost eliberat, iar dosarul, în care mai erau cercetați foști membri PNL, a fost preluat și de procurorii francezi. Semenescu a fost finanțator al canalului money.ro, un apropiat al mai multor membri ai PNL, în timpul președinției lui Crin Antonescu, și, de asemenea, prieten al lui Sebastian Ghiță, despre care presa a scris că ar fi fost parteneri de afaceri, scrie romania.europalibera.org.

sursa>realitatea.ney