ACTUALITATELOCAL

Un localnic din Horodnic de Jos a decedat dub privirile mamei

Un localnic din Horodnic de Jos a decedat sub privirile mamei. Bătrâna a încercat să îi  acorde primul ajutor în speranța că poate își va reveni. A chemat chiar și o cumnată însă fără vreun rezultat. Familia a sunat apoi la 112 pentru a solicita sprijinul cadrelor medicale. Acum se pregătesc de înmormântare. Noaptea trecuta, lucrătorii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 de către lucrătorii din cadrul Serviciului de Ambulanță a Spitalului Municiapl Rădăuți cu privire la faptul că un bărbat din comuna  Horodnic de Jos, a decedat.

Telega Gabriel din comuna Hordnic de Jos, jud. Suceava, în vârstă de 64 de ani, locuia împreună cu mama sa pe raza acestei localități.

Din discuțiile purtate cu mama sa, a rezultat faptul că în jurul orelor 22.15, în timp ce  fiul se afla în locuință, a luat din frigider niște mâncare, iar la un moment dat aceasta a observat că fiul său nu mai poate să respire și a încercat să îi acorde primul ajutor, aceasta considerând în acel moment că s-a înecat.

Ulterior, întrucât a observat că fiul său nu își mai revine, batrana  a contactat-o telefonic pe cumnata sa, aceasta s-a deplasat la fața locului împreună cu soțul său și au încercat să îi acorde și ei primul ajutor.  Deoarece acesta nu și-a revenit, a apelat SNUAU 112 și a solicitat intervenția unui echipaj medical la fața locului.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, iar în urma manevrelor de resuscitare, personalul medical a constatat decesul.

Familia  a declarat că acesta era consumator de băuturi alcoolice și suferea și de afecțiuni cardiace.

Cu ocazia examinării sumare a cadavrului, împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliției Mun. Rădăuți, nu au fost identificate leziuni la nivelul corpului.

Cadavrul a  fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor decesului.

În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de „ucidere din culpă” faptă prevăzută de art. 192 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Horodnic de Jos