ACTUALITATENAȚIONAL

Accident la Trofeul Câmpulung Muscel: Un spectator aflat într-o zonă interzisă a fost lovit de o mașină de raliu

Un bărbat care asista la Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, a fost lovit de una dintre mașini. Spectatorul se afla în zona interzisă publicului, spun organizatorii competiției. Un elicopter SMURD a fost solicitat pentru transferul victimei la un spital din Capitală.

Accident, sâmbătă, la Trofeul Câmpulung Muscel 2023. Ce au transmis organizatorii

Organizatorii au anunțat că incidentul a avut loc în a treia manşă de antrenamente, iar spectatorul era într-o zonă interzisă publicului: „În cursul zilei de sâmbătă, 21 octombrie, în a treia manșă de antrenamente a ultimei etape din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată la Câmpulung, pe traseul Lerești-Voina, a avut loc un incident în care a fost implicat și un spectator. Acesta se afla într-o zonă interzisă publicului. Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu și mașina a ieșit de pe traseu. Bolidul s-a oprit într-o mașină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care se afla totuși în zonă. Bărbatul a fost preluat de o Ambulanță și transferat de urgență la Spitalul Municipal Câmpulung”.

Bărbatul va fi transferat în Capitală cu un elicopter SMURD. Acesta ar fi suferit o fractură de bazin şi o fractură la un picior.

Organizatorii au mai transmis că acesta este primul incident auto în care e implicat un spectator, în cele 12 ediţii ale competiţiei organizate pe traseul Lereşti – Voina.

„Organizatorii reiterează apelul către publicul spectator să respecte întocmai indicațiile de securitate, având în vedere că sportul automobilistic poate periculos și nerespectarea indicațiilor personalului de securitate îi poate pune în situații grave!”, se mai arată în comunicat.