SPORT

Sportivele de aur ale României s-au revoltat împotriva Guvernului: „Le urăm vacanță plăcută politicienilor”

Campioana olimpică de la Tokyo, Simona Radiş, medaliată cu aur la dublu vâsle feminin şi la Munchen, le-a urat luni „vacanţă plăcută” oficialilor din Guvern care nu au venit să le întâmpine pe aeroport la întoarcerea din Germania, deşi delegaţia României a obţinut cea mai mare performanţă din istoria sa la Campionatele Europene. Eduard Novak, ministrul Sportului, a explicat că nu a participat la ceremonia de primire a lotului României de canotaj, câștigător a 8 medalii europene, din care 5 de aur, pentru că nu ministerul a organizat evenimentul și nici n-a fost invitat oficial de către Federația de Canotaj.

„Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”, a spus Radiş.

De aceeaşi părere a fost şi colega sa de barcă, Ancuţa Bodnar, care a precizat că şi-ar fi dorit ca la festivitate să fie prezent şi un oficial din cadrul Ministerului Sportului.

„Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii din Guvern, aşa cum l-au aşteptat şi pe David Popovici”

Canotoarea Mădălina Bereş, medaliată cu aur şi bronz la Campionatele Europene de la Munchen, s-a arătat și ea nemulţumită de faptul că niciun reprezentant al Ministerului Sportului nu a fost prezent la sosirea delegaţiei pe Aeroportul Henri Coandă.

„Noi ne bucurăm că este presa aici şi că performanţele noastre ajung acolo unde trebuie, adică la familiile noastre şi la iubitorii sportului. Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii din Guvern, aşa cum l-au aşteptat şi pe David Popovici”, a spus Mădălina Bereş, medaliată cu aur la 8+1 feminin şi cu bronz la patru rame feminin.

La festivitatea de primire nu a participat Eduard Novak şi nici vreun alt reprezentant

Lotul de canotaj al României, format din 35 de sportivi, a fost primit, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de conducerea Federaţiei Române de Canotaj, rude, prieteni şi cunoscuţi, la întoarcerea de la Campionatele Europene de la Munchen (11-14 august), acolo unde canotorii români au cucerit cinci medalii de aur şi trei de bronz.

Într-o postare pe Facebook, Novak și-a început mesajul cu felicitări adresate atât canotorilor ROMÂNI, cât dar și antrenorii, federația și pe toți cei care au pus umărul la performanțele istorice de la Campionatele Europene.
Novak a mai afirmat că a transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-a urmărit îndeaproape.
A LISPIT PENTRU CĂ N-A FOST INVITAT
Novak a explicat că absența lui de la ceremonia de primire a canotorilor, la Salonul Oficial de pe Aeroportul Internațional Otopeni, ar fi fost determinată de faptul că nu ministerul Sporturilor a organizat evenimentul.
„Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale”,  a scris Novak.
Explicațiile sale au stârnit un val de reacții negative, majoritatea celor care au scris reproșându-i fie politicianismul, fie lipsa de interes pentru domeniul pe care-l conduce, cu toate că el însuși este sportiv de performanță