administratie

STS, pregătit să acorde asistenţă la alegerile de mâine. „Am instruit peste 50.000 de persoane care vor utiliza sistemele informatice”

Centrul de suport tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale este pregătit să acorde asistenţă personalului din secţiile de votare pentru utilizarea echipamentelor şi a aplicaţiei pentru verificarea dreptului de vot.

Purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirca, a declarat, sâmbătă, că au fost transmise tablete pentru fiecare secţie de votare din ţară şi din străinătate.

„Am instruit peste 50.000 de persoane care vor utiliza sistemele informatice şi aplicaţiile pe care noi le-am dezvoltat şi le-am pus la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente. Vorbim de operatori de calculator care se vor afla în fiecare secţie de votare din ţară şi de membrii operatori de calculator care se vor afla în secţiile de votare din străinătate. De asemenea am purtat instruiri la nivel naţional, dar şi la nivel de străinătate, cu preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora, astfel încât să poată să utilizeze cu succes aceste instrumente”, a spus Chirca într-o conferinţă de presă la sediul centrului de suport tehnic al STS.

El a adăugat că din acest centru de suport tehnic se va oferi se îndrumare atât pe linie tehnică, cât şi pe celelalte problematici.