administratieALEGERI EUROPARLAMENTARE ȘI LOCALEULTIMA ORĂ

STS/ Primele date privind prezența la alegerile din 9 iunie 2024 vor fi publicate pe https://prezenta.roaep.ro

Începând din seara zilei de 8 iunie,  la ora 22:00, site-ul https://prezenta.roaep.ro a fost operaționalizat. Prin această pagină web se asigură transparența datelor privind prezența la vot și a proceselor-verbale încheiate la sfârșitul zilei de votare, pentru alegerile din data de 9 iunie 2024.

Site-ul afișează două secțiuni distincte:

Primele date privind prezența la vot vor fi cele de la alegerile europarlamentare, care se publică începând cu 8 iunie a.c., de la ora 22:00 (ora României), odată cu deschiderea secției de votare din Noua Zeelandă. Publicarea datelor este în dinamică în funcție de fusul orar din fiecare țară, până în data de 10 iunie a.c., la ora 08:00 (ora României), când se închid ultimele secții de votare aflate pe Coasta de Vest a SUA și în Canada.

Pentru secțiile de votare din România, primele date vor fi publicate odată cu validarea primilor alegători, în data de 9 iunie a.c., începând cu ora 07:00.

Site-ul https://prezenta.roaep.ro permite filtrarea secțiunilor pe: Secție de votare | Localitate | UAT | Județ | Țară, dar și descărcarea unui fișier editabil în format *.csv.

Tehnologia Blockchain, implementată de STS, reprezintă o măsură de integritate și transparență a operațiunilor efectuate în sistemele utilizate pe timpul alegerilor. Datele din sistemele informatice pot fi verificate, în timp real, pe site-ul disponibil pentru public https://voting.roaep.ro.

 

Biroul de Presă al STS