ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

George Simion, ca George Simion, dar să-l vedeți și pe Gheorghe Flutur!

Se joacă intens cartea electorală a respectării tradițiilor. După nunta politico-tradițională a lui George Simion de la Măciuca, în alt colț al țării s-a desfășurat liderul Organizației Județene a PNl Suceava, Gheorghe Flutur. Aproape că rămâi uimit de modul în care a ajuns să se manifeste șeful administrației județene mai ales de când s-a ,,cuplat,, cu Ana Ilca Muresan, o interpreta de muzică populară despre care mai nimeni nu știa dar care a ajuns să apară intens pe posturile TV locale si centrale imediat ce a ajuns la bratul lui Flutur.  

Au fost situații când  chiar și interpreții de muzică populară ai Ansamblului ,,Ciprian Porumbescu,, din Suceava au fost criticați de liderul de la județ în timp ce Ana lui Flutur era promovată la cântat la manifestari culturale din  comunele si orașele județului.

Președintele CJ Suceava o impinge pe Ana Ilca Mureșan să cânte la evenimente de unde incaseaza mii de euro. Actuala soție a liderului PNL a urcat pe scena la Zilele orașului Vicovu de Sus, oras condus de primar liberal.

De unde si-a făcut Flutur rost de pălărie similară ca a fostului său consilier personal, Neculai Barbă.  Zilele trecute, actual vice al CJ,  Neculai  Barbă purta pe cap o astfel de pălărie la un eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava. Sunt pălăriile achiziționate odată cu recuzita Ansamblului ,,Ciprian Porumbescu,, din Suceava?

Versuri scrise de Flutur

Îmbrăcat în straie populare, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la Hora de la Prislop, eveniment care a ajuns la a 50-a ediție. El a dedicat o strigătură specială cu această ocazie. ”Hora de la Prislop a ajuns la a-50-a ediție. Juma de sută cum ar zice Ana mea. Mulți ani faini și Doamne ajută, C-am făcut juma de sută/ Lasă-mă s-o fac întreagă, Lume dragă. O vreme superbă. În spate sunt Munții Rodnei. Suntem pe hotarul între Bucovina, Maramureș și Bistrița. Bucovina e prezentă aici cu buciumașii, călăreții cu oameni faini cu fanfară așa cum a fost întotdeauna. Se vede mișcare. Drumul care leagă Bucovina de Maramureș este un drum foarte bun și de aceea foarte mulți turiști circulă în ultima perioadă pe acest drum. Cred că numărul mare de turiști din ultima perioadă care vizitează Bucovina  se datorează și acestor drumuri”, a  afirmat Flutur, citat de presa locală.

”Am spus și la microfon și spun  și aici Hora la Prislop este un eveniment cu vechime mare. Uitați-vă ce lume multă în straie populare dar zîmbetul oamenilor, dragostea cu care vin să se întâlnească, meșteșugarii, gatronomia, oferta turistic sunt cărțile de vizită a dacilor liberi. Daci liberi avem și noi în Bucovina,  maramureșenii sunt daci liberi și bistrițenii. Suntem aici o comuniune care avem multe de spus în această țară. Aș avea curajul să spun că este zona cu cea mai mare denstitate de autentic și frumos de accea majoritatea turiștilor vin pentru turismul cultural și tradițional. Va trebui să ne îndreptăm spre satul românesc tradițional, spre meșterii populari în așa fel încât să mai avem la cine veni pentru că dacă nu o cultivăm generațiile tinere care să îi moștenească pe părinți și strămoși o să ne uităm la televizor pe casete prăfuite să ne aducem aminte de obiceiurile trradiționale de altă dată. Noi Bucovina putem cei din Maramureș pot, din Bistrița pot și cred că de aici se va da tonul pentru identitate națională pronunțată, pentru autentic și frumos și de aceea am urcat din nou cu drag la Hora de la Prislop. Am venit în mijlocul bucovinenilor din nou să-i încurajez. Poate unii spun  că acum două săptămâni aveați Jocul pe toloacă acum Hora de la Prislop. Acum este sezonul pentru că îndată vine iarna ași nu o să mai fie și o să stăm în casă să ne uităm la casete iarna când bate vântul casete cu Hora de la Prislop care să ne aducă nostalgii în suflet. Încă o dată îi felicit pe artiști, pe călăreți care au niște cai excepționali, pe buciumași și pe toată lumea asta frumoasă care a ieșit din casă astăzi să vadă Hora la Prislop”, a mai spus Gheorghe Flutur.