BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ungaria va semna un nou contract cu Gazprom în câteva zile, indiferent „că place sau nu”

Ungaria va continua discuțiile cu Rusia privind suplimentarea importurilor de gaze naturale și se așteaptă la semnarea unui nou contract, în câteva zile, a declarat luni ministrul ungar de Externe. Poziția Budapestei vine în condițiile în care tot mai multe țări UE lansează apeluri pentru găsirea unei soluții de a stopa criza prețurilor energiei, arata Realitatea.net.

„Că place sau nu, vom continua discuțiile cu rușii despre creșterea livrărilor de gaze naturale către Ungaria”, a declarat luni Peter Szijjarto la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, potrivit reuters.

Există o ofertă de a crește livrările de gaz, o vom pune la punct în detaliu cu Gazprom în următoarele câteva zile și vom semna un acord prin care am putea obține livrări suplimentare zilnic”, a adăugat șeful diplomației de la Budapesta, fără a preciza despre ce volume este vorba.

Depozitele de gaze naturale ale Ungariei erau pline în proporție de 51% la începutul lunii august. Szijjarto s-a întâlnit luna trecută la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov pentru a încerca să obțină o suplimentare cu 700 de milioane de metri cubi a volumului livrăririlor.

Gigantul energetic rus a majorat cantitățile de gaze naturale livrate Ungariei, în contextul în care a întrerupt sau a redus semnificativ exporturile energetice către alte țări europene, considerate ostile.

sursa:realitatea.net