LOCALPOLITICULTIMA ORĂ

Silvia Boliacu în cărți pentru funcția de administrator pubic al județului. A fost subprefect susținut de ALDE, PSD, șefă DSP , dată jos de PNL și pusă înapoi tot de PNL.

Silva Boliacu, fost subprefect și șefă DSPSuceava , este în cărți pentru funcția de administrator public al județului, susțin surde ĂSD Suceava. În vârstă de 64 de ani, este in continuare angajat al Consiliului Județean Suceava desi ar fi trebuit să fie la pensie. Soțul, ceva mai tânăr, ocupă funcția de director la Casa Județeană de Pensii Suceava.

Silvia Boliacu este auditor superior la Consiliul județean Suceava și este îndrăgostită de munca la stat dar nu poate renunța nici la pensie.

Potrivit declaratiei de avere din iunie 2024. aceasta a incasat o pensie de 64003 RON  si un salariu de 77351 RON. Soțul care este director a adus acasă 82559 RON.  Soții Boliacu dețin 50.000 euro la BCR  și au puși la salteaua Băncii Transilvania 127.000 RON. depuși în trei depozite in anii 2019,2023 și 2024. Cei doi se pare că au si sufet bun. Au imprumutat unei persoane pe nume Simion Constantin suma de 15.000 euro. Constantin Boliacu a incasat din chirie suma de 13315 RON.

Vezi declarația de avere a Silviei Boliacu:

http://www.cjsuceava.ro/infopublice/avere/Consiliul%20Judetean%20Suceava/5.Aparatul%20de%20Specialitate/2024/DA%20functie%20de%20baza/DA%20BOLIACU%203767962.pdf

Desi social democrații susțin că vor renunța la persoanele care au pensie să mai fie încadrate la stat, se pare că PSD închide ochii pentru Silvia Boliacu.

Șefă la DSP

In perioada când Suceava era Lombardia României, Silvia Boliacu de profesie economist,  era taman șefă la DSP Suceava.

Spitalul Județean din Suceava a fost la acea vreme si este  unul dintre cele mai bune din țară, cu cel mai mare serviciu de ambulatoriu din țară.

“Șefa DSP este total depășită”, spuneau  specialiștii din Ministerul Sănătății la acea vreme, descriind una dintre cauzele epidemiei care a cuprins Spitalul Județean din Suceava, în lipsa unor măsuri luate de cei care trebuiau să implementeze restricții în spitale, adică exact cei din DSP.

Inainte de a ajunge la Suceava, Silvia Boliacu a fost angajata a Primăriei Rădăuți.

Susținută de diverse partide politice, ea a ajuns inclusiv subprefect al Județului Suceava, după cum urmează:

20 martie 2017 – Instalată ca supbrefect al Sucevei, susținută de ALDE;

22 septembrie 2019 – ALDE anunță că nu o mai susține pe Silvia Boliacu: partidul declară că aceasta este susținută de PSD, după ce soțul ei, Constantin Boliacu, șeful Casei Județene de Pensii, “a strâns semnături pentru Viorica Dăncilă”

30 ianuarie 2020 – demisă de PNL, Boliacu ajunge, cu avizul PNL, șefa DSP, iar soțul rămâne șeful Casei de Pensii

Demisă de guvernul Orban, Silvia Boliacu a ajuns șefă a DSP Suceava cu spijinul aceluiași partid.

În august 2017, Constantin Boliacu a susținut un examen pentru funcția de director executiv al Casei de Pensii Suceava dar nu a trecut proba scrisă. În ianuarie 2019, Boliacu a cîștigat concursul, după ce contracandidatul său nu s-a mai prezentat la proba orală. De altfel, se zvonea că a fost ajutat tot de PNL pentru a ocupa funcția de director.

Silvia Boliacu a revenit in PSD

După ce a ieșit pe ușa din spate din DSP și fără a avea niciun fel de acuzații, Silvia Boliacu a revenit în Consiliul Județean Suceava.

Familia Boliacu este apropiată a PSD, fiind prieteni de nădejde ai primarului comunei Voitinel Maria Pleșca, cea care se laudă că este în staff-ul PSD.

Doamna Boliacu ar avea susținerea edilului din Voitinel pentru funcția de administrator public si cel mai probabil a Organizației Județene a PSD.