ACTUALITATEULTIMA ORĂ

România donează Ucrainei 11 ambulanțe

Țara noastră a donat serviciilor de urgență din Ucraina 9 ambulanțe din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și 2 din dotarea SMURD. Acțiunea umanitară s-a derulat prin intermediul HUB-ului logistic operaționalizat la Suceava.

Autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.

Menționăm faptul că donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern.

Din partea autorităților locale, la acțiune au fost prezenți prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață.

Reamintim că Departamentul pentru Situații de Urgență, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava.