BREAKING NEWSGENERALINTERNAȚIONAL

Statul Major ucrainean: Rusia lansează ofensivă în Donbas, luptele pentru Mariupol sunt în desfășurare

Semne ale începutului unei operațiuni ofensive din Rusia sunt înregistrate în Donbas. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează acest lucru pe Facebook. Atacurile cu rachete și bombe ale ocupanților asupra infrastructurii industriale și civile continuă.

Principalele eforturi ale Federației Ruse sunt concentrate pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și deținerea teritoriului ocupat anterior.

„Au fost înregistrate semne ale începerii unei operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În zonele operaționale Slobozhansky și Donețk, agresorul a intensificat operațiunile ofensive și de asalt în anumite direcții. Nu au existat modificări semnificative în activitățile trupelor inamice în direcțiile Volynsky, Polessky și Seversky”, se arată în raport.

În direcția Slobozhansky, gruparea rusă, care include unități separate ale Armatei a 6-a combinate din districtul militar de vest, trupele de coastă ale flotei baltice și nordice, continuă să blocheze parțial orașul Harkov și să distrugă zonele rezidențiale ale orașului cu foc de artilerie, notează Unian.