ACTUALITATEBREAKING NEWS

Proprietara mașinii distruse de incendiu, pe strada Jean Part din Burdujeni, exclude o mana criminala

Proprietara mașinii distruse de incendiu, pe strada Jean Part din Burdujeni, exclude o mana criminala. Ieri, ora 15:50, Secția de Poliție Urbană Burdujeni a fost sesizată că a izbucnit un incendiu la nivelul unui autoturism pe str. Jean Bart..

Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției mun. Suceava s-a constituit echipa operativă, care a constatat următoarele:

Jumaischi Letiția-Ioana este proprietara autoturismului marca Opel autovehicul pe care obișnuiește să-l parcheze în prejma proximității locuinței sale.

În data de 03.05.2023 în jurul orei 15:30, trecătorii au observat faptul că din zona blocului motor al autovehiculului sus-menționat ies flăcări puternice, fapt pentru care au intervenit cu mai multe stingătoare pentru a lichida inceniul însă fără succes.

Cu toate acestea, la scurt timp, la fața locului și-au făcut prezența pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava care au intervenit cu o autospecială de stingere și au lichiat în cel mai scurt timp incendiul ce cuprinsese întreaga parte frontală a autoturismului și care risca să se extindă și la celelalte mașini parcate în împrejurimi.

În cadrul procesului-verbal pe care militarii l-au întocmit aceștia au stabilit că sursa probabilă de aprindere se cauzează unui scurtcircuit electric provocat de un cablu electric defect cu pericol de propagare la autoturismele din jur.

Cu ocazia audierii persoanei vătămate a reieșit faptul că aceasta utilizează în mod exclusiv autoturismul iar ultima dată când a garat autoturismul a fost în ata de 01.05.2023, iar în ceea ce privește o eventualitate mână criminală aceasta exclude aceata ipoteză și achiesează la ideea consemnată de către pompieri.

În cauză sunt efectuate cercetări de către lucrătorii Poliției mun. Suceava, B.I.C, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „distrugere”, faptă prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 din Codul Penal, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.