administratieULTIMA ORĂ

Proiect de lege apobat de Guvern: Instituțiile publice vor putea să colaboreze între ele prin consorții administrative

Proiectul legislativ aprobat de Guvern va oferi primăriilor șansa să depună finanțări împreună, dar și să facă schimb de specialiști în cadrul lucrărilor comune. În trecut au mai existat colaborări între primării, dar numai unele s-au bucurat de succes. Proiectul va intra în dezbatere și în Parlament, iar deputații și senatorii pot veni cu modificări.

În ședința de Guvern de miercuri a fost aprobat proiectul de lege prin care primăriile și consiliile județene se pot asocia într-un cadru organizat, după reguli clare. Asocierile de până acum se făceau în urma unor protocoale de colaborare la care se putea renunța oricând.

Nicolae Ciucă, premierul României: Vom oferi posibilitatea constituirii consorțiilor administrative, astfel încât să poată să întocmească și să dezvolte proiecte de amploare care să faciliteze atât asigurarea finanțării, cât și un buget consistent”.Proiectul legislativ adoptat în Guvern va intra în dezbatere și în Parlament, iar deputații și senatorii pot veni cu modificări.