ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Echipa ,,Visuri la Cheie,, a renovat apartamentul lui Zigmund Petianu, tânărul care si-a pierdut intreaga familie

Echipa ,,Visuri la Cheie ,, a incercat sa  aline durerea lui  Zigmund Petianu din Campulung Moldovenesc adolescentul care si-a pierdut intreaga familie in mai puțin de o luna.  Puțini sunt cei care mai dovedesc spiritul umanitatii. Daca parintii sunt cei care sterg  lacrimile unui copil atunci cand are  o durere, lui Zidmund  nu mai are cine . A  ramas orfan. Preotul Gheorghiță Niță, parohul bisericii l-a luat insa sub protecția lui. O poveste trista de viata  traita de un copil pentru care fața bisericeasca a devenit noul parinte.

Nu ai cum sa nu versi lacrimi despre momentele dificile, dureroare de care a avut parte Zigmund.

Momentele triste ale vietii prin care a trecut Zigmunt au fost prezentate la PROTV.  Echipa Visuri la Cheie a renovat apartamentul unde adolescentul a locuit cu familia,incercand sa ii schimbe  in bine  cat de cat viața.

Am fost un copil fericit. Am fost”, spune, cu lacrimi în ochi, tânărul de 16 ani. Băiatul și-a pierdut întreaga familie, anul trecut, în urma infectării cu Covid-19. Bunicul lui s-a stins primul, în casă. Zigmund credea că bătrânul doarme. „M-am speriat de moarte”. Apoi, tatăl lui a început să se simtă rău. Nu se putea ridica din pat, iar Zigmund a chemat salvarea.

În aceeași zi cu bunicul, a murit mama. O lună a suferit singur între patru pereți, ținând suferința doar pentru el. A plâns după bunicul, după mama, după tata, care era internat în stare gravă. La scurt timp după, a murit și tată lui.  Într-o lună mama, tatăl și bunicul său s-au stins, iar el s-a trezit cu un viitor nesigur. „În ziua în care l-am îngropat pe bunicul meu, a murit mama. Mi s-a rupt sufletul atunci, nu știam ce să fac”, povestește băiatul echipei de jurnalisti.

Atunci a fost un moment de cotitură în viața lui, fiindcă nu știa încotro s-o apuce. Dar și-a jurat că nu va renunța să lupte, să trăiască pentru a cinsti memoria celor dragi. Și-a pus toată încrederea în Dumnezeu, care i-a dat putere să se ridice și să iubească viața și darurile ei.După ce și-a pierdut mama și bunicul, Zigmund a ajuns să-l îngroape și pe tatăl lui. Fără putere, a rămas în cimitir, doborât de suferință. „Atunci a venit părintele la mine și mi-a zis: „Zigmund, în cimitir răman doar morții, tu vii cu mine””. Părintele a fost atunci salvarea lui: „Am sunat-o pe doamna (preoteasă) și i-am spus: altădată îți aduceam un colac, un prosop, acum o să-ți aduc un copil. Nu are unde merge, o să vină la noi. Așa am simțit atunci.”,arata Visuri la Cheie.

 

Preotul Gheorghiță Niță, parohul bisericii unde el mergea, l-a luat sub protecția lui. Păritele are și el doi copii, o fată și un băiat, care l-au adoptat repede ca pe unul de-al lor. Acum îi spun frate. Zigmund locuiește în casa parohială a binefăcătorului său, însă visează să se întoarcă în apartamentul familiei, deși acesta a fost martorul dispariției fulgerătoare a celor dragi.

Deși acum stă în casa parohială, visul lui Zigmund este să trăiască într-o zi, din nou, în apartamentul lui care se află, însă, într-o stare avansată de degradare. Echipa Visuri la cheie i-a venit  în ajutor pentru a-i reda speranța într-un viitor mai bun, alături de familia pe care și-o va face. „Aparamentul ăsta ne-a pus capac, este o încercare pentru noi”, va spune Cristina Joia.