GENERAL

Procuratura regiunii Cernăuăți a reținut un inspector vamal si un complice

Un angajat al Vamei Cernăuți  a fost retinut dupa ce ar fi  facilitat  și organizat  trecerii ilegale peste frontieră a bărbaților de vârsta mobilizării.

Inspectorul vamal este acuzat că a transportat ilegal în România bărbați de vărsta mobilizării, se comunciă pe site-ul Procuraturii regiunii Cernăuți.

Potrivit anchetatorilor, angajata vamii a acționat împreună cu un complice în vârstă de 57 de ani, primind 4.800 de euro pentru serviciile acordate. După luarea banilor, inspectorul organiza însoțirea bărbaților până la linia de demarcație, iar complicele ei asigura trecerea bărbaților, informează procuratura regională. Aceștea au fost reținuți în timp ce încercau să treacă illegal un bărbat peste graniță.

Ei vor fi prezentati si pentru arestare preventivă.   Sancțiunea articolului prevede pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 9 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții până la 3 ani, cu confiscarea averii. De asemenea, sunt cercetate și alte persoane implicate în trecerea ilegală a bărbaților peste frontieră.