BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Primul caz suspect de „variola maimuței” depistat în Grecia ar fi un român – Detalii de la medici

Mai multe ţări occidentale, inclusiv Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri.

Ce este variola maimuței?

Variola maimuței este un virus care provoacă simptome de febră, precum și o erupție cutanată distinctă. Este de obicei ușoară, deși există două tulpini principale: tulpina Congo, care este mai severă – cu o mortalitate de până la 10% – și tulpina vest-africană, care are o rată a mortalității în aproximativ 1% din cazuri.

Variola maimuței este o infecție virală rară, care este de obicei ușoară și din care majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Virusul nu se răspândește cu ușurință între oameni, iar riscul pentru publicul larg este considerat foarte scăzut. Primul caz de boală în Marea Britanie a fost raportat la 7 mai. Pacientul călătorise recent în Nigeria, unde se crede că a contractat virusul înainte de a călători în Anglia, a declarat Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie, potrivit who.in.