BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Parlamentul ucrainean a INTERZIS simbolurile războiului Rusiei, inclusiv cele care conțin literele Z și V!

Parlamentul ucrainean a adoptat un proiect de lege care interzice simbolurile invaziei ruse, inclusiv cele care conțin literele Z și V, a declarat deputatul Yaroslav Zheleznyak pe Telegram.

Zheleznyak a remarcat că documentul include propunerile președintelui Zelensky, pe care le-a înaintat atunci când a respins proiectul de lege anterior adoptat la 14 aprilie.

Noua versiune a legii lărgește gama de cazuri în care afișarea simbolurilor este permisă, și anume în muzee, biblioteci, lucrări științifice, manuale ș.a.m.d., susțin colegii noștri de la BBC Monitoring.

Noul proiect de lege interzice însă crearea de ONG-uri care utilizează simboluri de război rusești și ale căror activități au ca scop răspândirea propagandei de război și subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Literele „Z” și „V”, care nu există în alfabetul rus, au fost utilizate pe scară largă pentru a simboliza sprijinul pentru invazia Rusiei în Ucraina. Sunt folosite pentru a marca vehiculele militare rusești pe câmpul de luptă.