INTERNAȚIONAL

Pozițiile militare rusești în apropierea frontierei ucrainene!

Activitățile militare rusești în apropierea frontierei ucrainene, conform serviciului de satelit Maxar și datelor de la sol, la 16 februarie, ora 20.00

În ciuda notificării Ministerului rus al Apărării privind retragerea unităților Armatei 1 Tancuri de la granița cu Ucraina, nu s-a înregistrat nicio relocare și retragere reală a trupelor în această zonă.

În total, 9 trupe rusești au fost detonate în apropiere de Ucraina. Acest lucru nu ia în considerare corpurile armatei de ocupație, care au o eficacitate de luptă limitată și sunt folosite doar pentru războiul de poziție.

Nu mai puțin de 56 de grupuri tactice de mărimea unui batalion sunt desfășurate în prezent în imediata apropiere a frontierelor cu Ucraina, fără a lua în considerare forțele de ocupație din Donbas. Principala concentrare este asupra cordoanelor din estul Ucrainei. Cea mai mare concentrare din zona Valuki-Voronej în componența Armatei 1 Tancuri, Armata 20 Panzer, formată din 13-14 grupuri tactice de batalioane, amenință regiunea Luhansk din Ucraina.

Până la 4 BTGr au fost poziționate pe linia Kharkiv. Până la 3 BTGr pe partea dinspre Cernihiv și până la 9 BTGr pe partea dinspre Kiev.

De asemenea, inamicul a desfășurat rezerve operaționale la o distanță de 300-400 km de cordoanele cu Ucraina – cel puțin 13 BTGr.

În total, sunt identificate cel puțin 69 de BTGr, la care se adaugă până la 15-20 de BTGr din Districtele Militare de Vest și de Est, care pot fi redistribuite pentru întărire în următoarele 7-10 zile.

Situația rămâne amenințătoare, iar serviciile de informații ucrainene, precum și cele ale NATO, evaluează situația ca și până acum, în timp ce Rusia menține concentrarea trupelor și efectuează recunoașteri active cu toate forțele și mijloacele sale.

În acest moment, decalizarea există doar în declarații politice. În mod evident, Rusia nu intenționează să reducă rapid tensiunea și, ca și până acum, își demonstrează disponibilitatea de a ataca.

În același timp, nu există niciun semn de desfășurare de noi unități la granița ucraineană.

Reamintim că trupele rusești nu au fost desfășurate pe o asemenea scară nici măcar în timpul luptelor din 2014. Unitatea rusă este principala forță de desfășurare rapidă a Forțelor Terestre, a Forțelor Aeropurtate și a Pușcașilor Marini ai Forțelor Armate Ruse. Presiunea asupra cordonilor este menținută. Pregătirea de luptă a forțelor armate ucrainene rămâne la nivelul maxim.

sursa articol: censor.net