ACTUALITATELOCAL

Polițiștii suceveni au intocmit 10 dosare penale. PESTE O TONĂ DE DETERGENȚI CU SUSPICIUNI DE CONTRAFACERE

Acțiune a poliției sSuceava in zone comerciale. La data de 14.05.2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, au organizat şi executat o amplă acţiune pe raza municipiului Suceava, în special în zonele comerciale, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, dar și pentru prevenirea evaziunii fiscale.

 

Astfel, în baza datelor deținute și a documentării anterioare a acțiunii, au fost efectuate controale la 11unități economice având ca profil comercializarea articolelor sanitare, produselor de igienă și detergenților.

În urma activităților au fost întocmite 10 dosare penale pentru săvârșirea infracținilor prevăzute la art. 102, alin. 1 lit. b coroborat cu alin. 3 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, au fost ridicate  în vederea expertizării  261 de recipiente cu detergenți lichizi și pudră cu difierite cantități (în total cca. 1200 litri) inscripționate cu mărci de prestigiu în domeniu,  în valoare aproximativă de 51.900 lei.

 

E X E M P L E:

O femeie, în vârstă de 60 ani, domiciliată în mun. Suceava, jud Suceava, a identificată în flagrant oferind spre comercializare în incinta Complexului Comercial Bazar, un număr de 35 recipiente cu detergenți lichizi pentru rufe, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 6.400 lei.

Reprezentantul unei intreprinderi individuale, a oferit spre comercializare în incinta Complexului Comercial Bazar, un număr de 49 recipiente detergenți lichizi pentru rufe și vase inscripționați cu mări de prestigiu înregistrate și protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 7.800 lei.

Un alt bărbat, a oferit spre comercializare în incinta Complexului Comercial Bazar, un număr de 62 recipiente detergenți lichizi/ cât și pudră pentru rufe și vase cât și produse de îngrijire corporală inscripționați cu mărci de prestigiu protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 9.000 lei.

 

 

În toate situațiile se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, faptă prev . si ped. de art. 102, alin.1, lit.b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind ,,marcile si indicatiile geografice”.

sursa:IPJ Suceava