ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

Polițist de frontieră din cadrul PTF Nădlac II a respins mita oferită de un transportator și a sesizat DGA

În urma unui denunţ formulat de poliţiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au prins în flagrant un cetățean român.

Acesta a încercat să ofere suma de 200 de euro polițistului de frontieră pentru ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să permită intrarea în țară a unui mijloc de transport pentru a cărui marfă nu deținea documentele necesare.

Astfel, la data de 04.06.2024, în urma sesizării unui polițist de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție Serviciul – Județean Anticorupție Arad, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au prins în flagrant, un bărbat, cetățean român (proprietarul camionului și al mărfii), care a oferit cu titlu de mită suma de 200 euro polițistului de frontieră.

În schimbul banilor, polițistul de frontieră ar fi trebuit să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să permită intrarea în România a automarfarului încărcat cu diverse bunuri ce urmau să fie transportate din interiorul Uniunii Europene pe teritoriul României, pentru care șoferul nu deținea documentele necesare de transport.

Deși i s-a atras atenția că fapta sa poate constitui infracțiunea de dare de mită, bărbatul a insistat, iar polițistul de frontieră a sesizat ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Arad.

Urmare a sesizării polițiștilor de frontieră, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Arad și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de dare de mită, persoana fiind cercetată în stare de libertate.