BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Percheziții la casa de vacanță a unui oligarh ucrainean apropiat de Putin

Agenții Departamentului  de Investigații Strategice al Poliției Naționale a Ucrainei, anchetatorii și poliția cibernetică au efectuat percheziții sancționate de instanță la cabana „Dumbrava  ursului” a lui Viktor Medvedciuk, politican și oligarh ucrainean, apropiat de Vladimir Putin.

Poliția a confiscat peste 300 de tablouri ale unor artiști celebri – Bokshay, Erdely, Minayl, Gluck, Soltes, precum și snowmobile, ATV-uri și mașini.

Potrivit raportului, activele companiei, al cărei beneficiar final este soția lui Viktor Medvedciuk, Oksana Marcenko, au fost confiscate. Trei apartamente, două ansambluri imobiliare, obiecte de artă valoroase, vehicule vor fi predate Agenției de Căutare și Administrare a Activelor (ARMA).

Unul dintre aceste complexe imobiliare este „Dumbrava  ursului”, a declarat pentru Audiovizualul Public Natalia Kalinovska, șefa Sectorului Comunicații al Departamentului de Investigații Strategice al Poliției Naționale a Ucrainei.

Sub gestionarea  procedurală a Parchetului General a fost admisă cererea anchetatorilor de a sechestra 3 apartamente și 2 ansambluri imobiliare. Cererile de confiscare a bunurilor sechestrate  în timpul perchezițiilor sunt înaintate instanței.

Din martie 2014, Medvedciuk figurează pe lista de sancțiuni din SUA, în special pentru sprijinul financiar, material și tehnic acordat regimului lui Viktor Ianukovici. Viktor Medvedciuk este cumătrul președintelui rus Vladimir Putin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu