BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Monumentul scriitorul rus Aleksandr Pușkin, demontat în regiunea Transcarpatia

O placă memorială de la Școala Gimnazială nr. 1 și un monument al poetului rus Aleksndr Pușkin au fost demontate în orașul Mucacevo, Transcarpatia. Purtătorul de cuvânt al consiliului orășenesc Mucacevo, Vladislav Mikita, a informat despre aceasta Audiovizualul Public, citat de Agenția BucPress.

Acest lucru a fost făcut în vederea realizării măsurilor de derusificare în legătură cu agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Decizia de demontare a monumentelor a fost luată pe 6 aprilie la o ședință a comitetului executiv.

Monumentele demontate sunt transferate către gospodăria comunală  pentru depozitare.

„Primăria are în vedere demolarea a 5 obiecte -monumente, plăci comemorative și alte semne ale memoriei istorice. Deciziile privind demontarea lor ar trebui luate la următoarea ședință a comitetului executiv, iar  serviciile comunale ar trebui să demonteze monumentele”, a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a adăugat: Școala Gimnazială Mucacevo №1 refuză să poarte numele poetului rus Aleksandr Pușkin. În prezent, Departamentul pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport al Consiliului orașului Mucacevo este în proces de renunțare la numele atribuit anterior.